Soru evliler evli kalmayı nasıl başarıyor?

Beybilendin

Bronz Üye
thumb-672-378.jpg

Kuşlarım ben şoktayım, aynı insanla bi ömür nasıl geçiyo o nasıl bi büyü kızlar ya, adamın çorabına bile gözüm gibi bakıp "bitanem" diye gezmek ciddi mesai bence! Yoksa benim de bi an önce o nikah masasına oturup halay çekmem lazım, acil tüyo verin yoksa çıldırıciiim!

10 yılı devirdik
2 sene önce hanımla kadıköyde bir stand up gösterisine gitmiştik. yerel minik bi şov
dolayısıyla 20-25 kişi falan izliyor
aramızda evli var mı kaç yıllık evlisiniz diye soru geldi. herkes bize gelene kadar max 2 yılı duyduk. 8 deyince herkes bi dönüp baktı :D
çok garip bi durumdu gerçekten

neyse bence bu işin formülü
evlilikleri günümüz şartlarına uyarlamak zorundayız
insanlar eşleriyle hayat arkadaşı olmak yerine sidik yarışına girdiği birine çeviriyor zamanla.
evlilik çok ciddi sorumlulukları olan bir müessese ve gerçekten hayat şartları da zor. ne bileyim gezmesi yemesi içmesi mutfağı yemeği çocuğu çocuğun okulu falan... yani sürekli sürekli problem çıkaracak bir sürü detay var. bu problemler ortaya çıktığında eşlerin konuya yaklaşımı belirleyici oluyor. eşler birbirinin üstüne yük bindirmekten ziyade birbirinin üstünden yük alma konusunda yarışır halde olursa evliliğin ömrü uzar.
ayrıca boşanan çiftlerde de yılların verdiği kısıtlamaların ardından boşanır boşanmaz değişimler gözlemliyorum. herkes birbirine kısıt koyuyor. onu giyme, buraya gitme, şu arkadaşla görüşme... kimse kimse alan tanımak istemiyor. alan tanımadığında daha da ayrışıyor uzaklaşıyorlar aslında farkında değiller.

tabi bu yazdıklarım normal sağlıklı zihniyetteki insanlar için geçerli.
adam sabah akşam içiyordur, madde kullanıyordur, şiddet vardır, evle ilgilenmiyordur falan filan... onlara diyecek bir şey yok.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
10 yılı devirdik
2 sene önce hanımla kadıköyde bir stand up gösterisine gitmiştik. yerel minik bi şov
dolayısıyla 20-25 kişi falan izliyor
aramızda evli var mı kaç yıllık evlisiniz diye soru geldi. herkes bize gelene kadar max 2 yılı duyduk. 8 deyince herkes bi dönüp baktı :D
çok garip bi durumdu gerçekten

neyse bence bu işin formülü
evlilikleri günümüz şartlarına uyarlamak zorundayız
insanlar eşleriyle hayat arkadaşı olmak yerine sidik yarışına girdiği birine çeviriyor zamanla.
evlilik çok ciddi sorumlulukları olan bir müessese ve gerçekten hayat şartları da zor. ne bileyim gezmesi yemesi içmesi mutfağı yemeği çocuğu çocuğun okulu falan... yani sürekli sürekli problem çıkaracak bir sürü detay var. bu problemler ortaya çıktığında eşlerin konuya yaklaşımı belirleyici oluyor. eşler birbirinin üstüne yük bindirmekten ziyade birbirinin üstünden yük alma konusunda yarışır halde olursa evliliğin ömrü uzar.
ayrıca boşanan çiftlerde de yılların verdiği kısıtlamaların ardından boşanır boşanmaz değişimler gözlemliyorum. herkes birbirine kısıt koyuyor. onu giyme, buraya gitme, şu arkadaşla görüşme... kimse kimse alan tanımak istemiyor. alan tanımadığında daha da ayrışıyor uzaklaşıyorlar aslında farkında değiller.

tabi bu yazdıklarım normal sağlıklı zihniyetteki insanlar için geçerli.
adam sabah akşam içiyordur, madde kullanıyordur, şiddet vardır, evle ilgilenmiyordur falan filan... onlara diyecek bir şey yok.
mutluluğunuz daim olsun 🧿

Aze

Bronz Üye
Bu zamanda çok zor yürütmek. Elin adami/kadını her şeyin oluyor düşündükçe stres oluyorum.... Allah mutluluğunuzu ve dahası huzurunuzu daim etsin. Sosyal medya yüzünden evlilikten soğudum desem yalan söyleyemem. çünkü aldatanlar çok, kadını erkeği de yok maalesef. Off kafese koymam lazım kocamı....

Kürt Kedisi

Gümüş Üye
Bu zamanda çok zor yürütmek. Elin adami/kadını her şeyin oluyor düşündükçe stres oluyorum.... Allah mutluluğunuzu ve dahası huzurunuzu daim etsin. Sosyal medya yüzünden evlilikten soğudum desem yalan söyleyemem. çünkü aldatanlar çok, kadını erkeği de yok maalesef. Off kafese koymam lazım kocamı....
Bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım da vatanım demiş seninki karım da karım der inşallah 😂 sıfır alaka farkettim olsindu güleriz 🤣

• Sırıt
Tepkiler: Aze
zincire vur

Garga

Altın Üye
Evliliğe yada sevmeye karar verdikten sonra iki kişi sosyal medya çevre bilmem ne hikaye bu gerçekten biraz kısmet işi... Bana sorsalardı belki hiç evlenmezdim zaten tek çocuktum ne gereği vardı ama işte seviyosun yapacak birşey yok bu ilahi bir duygu hacı

angie

Gümüş Üye
Seninki ikizlermiş. Iyy ikizler diyip kaçarlar azem fkkfjf

angie

Gümüş Üye
Evliliklerin temelde en büyük iki sorunu var bence: ekonomik durum ve üç harfli kelime. Biraz bu ikisi evlilikleri bitirme noktasına taşıyor.

Üst Alt