- Katılım
- 17 Tem 2023
- Mesajlar
- 15,956
- Çözümler
- 1
- Tepki puanı
- 4,497
- Puanları
- 113
- Konum
- ab inferno
- Cinsiyet
- Kadın

Sebzeleri ve eti tam kıvamında pişen, ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, hafif sulu, yapımı oldukça pratik ve doyurucu olan etli bezelye tarifi.
Malzemeler:
500 g bezelye
2 adet orta boy havuç
400 g dana kuşbaşı eti
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Etli bezelye tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:- İlk olarak soğan, sarımsak ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
- Havuçların kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyin.
- Ardından içine zeytinyağı koyup kızdırın.
- Kızan zeytinyağına soğanları ekleyip 2 dakika soteleyin.
- Soğanların üzerine kuşbaşı etleri, havuçları ve sarımsağı ilave edip 3 dakika daha soteleme işlemine devam edin.
- En son bezelye, domates, salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip, bir tur karıştırın ve ana kapağı kapatın.
- Etli bezelye yemeğiniz hazır.