Etli bezelye tarifi

Cherry

Elmas Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
15,956
Çözümler
1
Tepki puanı
4,497
Puanları
113
Konum
ab inferno
Cinsiyet
Kadın
Etli bezelye tarifi


Sebzeleri ve eti tam kıvamında pişen, ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, hafif sulu, yapımı oldukça pratik ve doyurucu olan etli bezelye tarifi.​



Malzemeler:

500 g bezelye
2 adet orta boy havuç
400 g dana kuşbaşı eti
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Etli bezelye tarifi Nasıl yapılır?​

Tarif:
  1. İlk olarak soğan, sarımsak ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
  2. Havuçların kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyin.
  3. Ardından içine zeytinyağı koyup kızdırın.
  4. Kızan zeytinyağına soğanları ekleyip 2 dakika soteleyin.
  5. Soğanların üzerine kuşbaşı etleri, havuçları ve sarımsağı ilave edip 3 dakika daha soteleme işlemine devam edin.
  6. En son bezelye, domates, salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip, bir tur karıştırın ve ana kapağı kapatın.
  7. Etli bezelye yemeğiniz hazır.
 
Üst Alt