Erik Turşusu Tarifi

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,372
Çözümler
1
Tepki puanı
3,695
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Erik Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 g yeşil erik
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma sirkesi)
  • Kavanozu dolduracak kadar sıcak su
Erik Turşusu Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle erikleri iyice yıkayıp süzün. Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın.
  • Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 1 kiloluk kavanoza kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsak koyun, üzerine sirke ilave edin.
  • Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün. Daha sonra hiç kullanılmamış kapakla sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.
  • 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin. Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin.
  • 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
15,268
Tepki puanı
5,454
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
üff kütür kütür erik olsa da yesek
 

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,372
Çözümler
1
Tepki puanı
3,695
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
@-a- onca yediği eriten turşu kurmadı
 
Üst Alt