Erik Turşusu Tarifi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
21,225
Çözümler
1
Tepki puanı
2,948
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Erik Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 g yeşil erik
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma sirkesi)
  • Kavanozu dolduracak kadar sıcak su
Erik Turşusu Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle erikleri iyice yıkayıp süzün. Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın.
  • Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 1 kiloluk kavanoza kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsak koyun, üzerine sirke ilave edin.
  • Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün. Daha sonra hiç kullanılmamış kapakla sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.
  • 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin. Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin.
  • 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,423
Tepki puanı
4,577
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
üff kütür kütür erik olsa da yesek
 

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
21,225
Çözümler
1
Tepki puanı
2,948
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
@-a- onca yediği eriten turşu kurmadı
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt