Ekmeğe Sürülen Salça

Ekmeğe sürülen salça; mutfağa adım attığı andan itibaren tüm çocukluk anılarını alevlendirir. Tabağın basitliği, damakta bıraktığı yoğun kırmızıyla bir anda zamana hükmeder. Ekmeğin üzerine yayıldığında hem gözleri hem iştahı büyüler; çünkü o sadece bir sos değil, çocukluk evreninin kısa devre yapan mutluluk anahtarıdır. Kokusu, dokusu ve hafif ekşili tadı, çocukluk kavgasının, oyun saatlerinin ve okul dönüşlerinin sessiz tanığıdır. Kısacası, ekmeğe sürülen salça, “basitlik” kelimesini altın harflerle yazdırıp hâlâ hafızalarda premium bir tat bırakmayı başaran nadir lezzetlerden biridir.

Bir kadeh şeref

Copyright @ Charismax
Gümüş Üye
Bende bunu anı nostalji olarak yazıyorum çiziyorum ama berbat bir tat mide yakıyor anasını satayım o çocukken ne bok yersen ye tatlı gelirdili dönemlerde iyidi

Bir kadeh şeref

Copyright @ Charismax
Gümüş Üye
Şimdi çocuğa versen beğenmez
Beğenir ama önce garibanlık bilinçli uygulanmalı bizler keyfimiz den yemedik ki o şartlar onu gerektirmiş... Çık ver parasını yesin döner yesin dürüm çiğköfte ama şimdi ki daha iyi tamam zararlı yiyecekler ama bu zamanın zararlıları bunlar bizim zamanımızın zararlıları da bizim ana baba gözünden olanlardı... Aslında cisimler değişiyor senaryo hep aynı bea

forumtutkunu

Elmas Üye
Güneşte kurutulmuş olan acılı salçayla tost tuhaf oluyor ya. Hazır salçalı tostlar yemeye alışmışız 😀

Üst Alt