Cübbeli Ahmet Hoca

Nihilist Penguen

Bronz Üye
Cübbeli Ahmet Hoca; cübbesiyle yerçekimini, sakalıyla zaman algısını büken; konuşmaya başladığında stüdyo ışıklarının bile “ben biraz kısayım” dediği insandır. Cümleleri uzadıkça evren genişler, örnekler geldikçe sabır kasları gelişir.

Kısacası kendisi, vaazla stand-up arasındaki gizli geçidi bulan; bir yandan güldürüp bir yandan “bir durup düşünelim” dedirtebilen, memleketin ender metafizik fenomenlerindendir.

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Varlığı ile gıcık edebilen nadir tiplerden

Albatros

Sonradan Sarıysa Ticaridir.
Gümüş Üye
Zamane hocaları kendinden nefret ettiriyor

Süreyya

Süper Mod
Bu adamin ilmine küfür edenler,zavalli hayatlarinda neye ulasmislar acaba?

Xasthur

Yönetici
Babam ben cocukken "bu adamin dedigini yap ama yaptigini yapma" derdi. Bir cok insan din harici sansasyonel aciklamalari , yanmaz kefen vb safsata satislarindan oturu dolandirici oldugunu soylesede ki dogru...

Daha eskiye gidersek tarihi eser kacakciligindan yargilanmasi falan dersek hakli , ciplak fotolari olsun yada 2000 ler de cikan jetski skandili olsun yada ne biliyim okula gitmeyin okul keferenin , iste tv seytan icadidir. Luks hayat yasamayi kotuleyip luks hayat yasamasi olsun bunlar dogru seyler. Fakat adam dinin dogru emrettigi seyleri soyluyor. Arapca biliyor ve neredeyse ilahiyatcilar haric adamin dini bilgileri ve itikadine riayet ediyorlar.

Simdi kuran ve fikiha bakiyorsun..
E adamin soyledikleri yaziyor?
Hadislere bakiyorsun evet dogru soylemis. Yani adam din maskesini dogru kullanmis. Insanlarin kizdigi seyler dini modernize hale getiren ilahiyatcilar ve hadis inkarcilariyla celisiyor olmasi. Cunku dinin aslinda bu kadar eski ve geride kalmis mistik seylerden ibaret olmadigina inanmak istiyorlar.
Arkadaslar siz istesenizde istemesinizde din boyle bir sey ve sunnete gore hareket etmeniz gerek. Yani bu doneme ve milenyum cagina uyarlanamaz...

Garga

Altın Üye
2015 sonrası hoca sapıttı medyatik olunca öncesine git söyledikleri yol gösteriyor severdik artık sahtekar diyip geçiyoruz artık ..

Gülmek isteyen için birebirdir. :D

Cherry

Geceye aşık bir kadını güneşin yapamazsın.
Elmas Üye
bir aralar SIKILMADAN dinleyebildigim birisiydi. Mizahini seviyorum.

Nyctophilia

Gümüş Üye
Astroloji bilgisi iyi olan,Astroloji'nin İslam'daki yerini doğru düzgün izah eden, denk geldiğim tek din adamı.

Alice

Platin Üye
Sosyal medyadan silindi mi yoksa benim akışa mi düşmüyor artik

çocukken bile dinlerken içten içe ulan bu adamda bir sahtelik var dediğim,
radyodaki sohbetlerinde o günün konusunu anlatmak yerine sürekli olarak yazdığı kitabı anlatan...
sürekli olarak ona reddiye buna reddiye yaparak kendi işine bakmayan bir zat.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Bu adamin ilmine küfür edenler,zavalli hayatlarinda neye ulasmislar acaba?
Süreyya hanımcım ilim Allah'ındir. ilmine küfür etmiyor insanlar. Bilakis bu ilimle kendini karakter olarak gelistiremeyisine, Allah'ın kendisine bahşettiği bu ilmi "bazı hallerde" işine geldiği gibi yorunlamasina kızgınız. Yoksa kendisinin seks kasetleri vs bizi hiç alakadar dahi etmedi bu onun özel hayatı yapmış veya yapmamıştır kendisini bağlar. Fakat toplumu ilgilendiren kritik konular mesele dinse eğer kendi yarari gözetilerek ilimlastirilamaz. Kendisi bazen ilmini kibir ediyor ve dinlediği veyahut izlediği ufacık video kesiti ile bir insanı veya alimi ağır eleştiriyor

Sonra insanlar bu konu üzerine yuklenirse
- eee ben devamını görmedim öyle mıymış böyle mıymış ... Karşısındakilerin itibarını zedeledikten sonra kem kum yapmanın bir degeri kalmıyor. Bir olayın kesinligini arastirmadan itham etmek dini lider vasfı degil

Siyasi konulara parmak basıyor :d ozellikle seçim dönemleri gerçekten ülkenin yararına mıdır değil midir bilmeden pekcok politik hamle için halkı galeyana getiriyor . İyice araştırmadan bilmediği konuya hüküm vermek de dini vasfı degil

Kendisi elestirilince efendim ben bunun böyle olacağını bilmiyordum ne anlarım ülke ilişkilerinden diyerek sıyrılıyor

Bu ilmi olmasa bu kadar halkı peşine toplayamaz . Peşindekilerin de şuur problemi var ağzından çıkan her şeye şüphesiz inanmak gibi ...

Akıllı bir adam. Köşeye sıkıştığında geri adım atıp saf-cahil rolünü oynayabiliyor. Ben okul mu okudum medreseliyim diyerek hem olaydan sıyrılıyor ve yine aynı cümle ile okumuş insanı asagiliyor onlar bunu bilmez onlar İslam uni mezunu vs seklinde demeçler veriyor

Bir diger polemik konusu da Müslüman ülkeler ve onlara karşı tutumu bu konuya pek girmeyeceğim fakat ayristirarak birleştirmez
Tüm bunları ilmi sayesinde yapıyor Lut kavmindeki âlimler de büyük alimlerdi helak olmalarına engel değildi

Üst Alt