BURÇLARLA MAKARA KUKARA 😁

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
@nunu son satırı da okudun mu doğru söyle.ddddd
Tümünü okudum.
Daha uzun bir makaleden hatta toplamda 2 makaleden beğendiğim kısımları derledim. Bir bu kadar daha yazı okudum.
O pek inanmayan biri sert bir eleştiri ile okuması onun için daha gerçekçi olur diye düşündüm.
Burçlara inanan ikizler çok nadir denk geliyorum alışığım. Normal benim için
Biraz ben bilirim bir burç 🤣

Astroloji ne zaman ortaya çıktı? Burçlar nasıl belirlendi?

Bilinene göre astroloji ilk kez M.Ö. 3.000’lerde Mezopotamya’da ortaya çıkıyor. İlk astrologlar Sümerli rahipler.

İnsanoğlu, yüzyıllardır gökyüzüne, yıldızlara, gezegenlere ve takımyıldızlarına merak sarmış, inançları ve tanrılarını gökyüzünde aramıştır. Tarihin tozlu sayfalarına göz attığımızda, astroloji tarihinin Mezopotamya’ya dayandığını söylemek mümkün. Sümerler, Asurlar ve Babillerin inanç gereği inşa ettikleri tapınaklar, tanrı inancına sahip olduklarına işaret ediyor. Sümerlerin çivi yazısını bulmalarıyla birlikte tabletlere resmettikleri astroloji kökenli çizimler ve yazılara dayanarak, ilk astrologlar Sümerli rahipler diyebiliriz.

Astroloji ise gök cisimllerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkisiyle ilgileniyor. Binlerce yıldız gök bilimi ile ilgilenen insanlar, evrenin hayatlarını nasıl etkilediğini merak ediyorlar. Astronomi ile astroloji sık sık karıştırılabiliyor. Bunun nedeni ise astronomi ve astrolojinin aynı temelden türemesi sayılabilir: gökyüzünün ve gökyüzündeki cisimlerin hareketleri ile dünyada gerçekleşen olayları açıklama çabası. Kimya ve simya gibi astronomi ve astroloji de bilimsel düşüncenin ve rasyonalizmin hurafe ve batıl inançlardan ayrılmasıyla birbirinden ayrıldı.

Buna rağmen astroloji ile falcılık birbirinden ayrı değerlendirilen kavramlar. Astroloji değişmez bazı parametreler içinde hareket eden bir disiplin. Burçların, yıldız ve gezegenlerin konumlarına göre farklı yüklemeler yaptığına inanılır.

Yani yıllarca belli aralıkta doğan insanların özellikleri incelenmiş ve gezegenlerin konumları ile bağdaştırılmış.
Bu fal değil deneyimle gözlemle araştırma ile yapılan bir süreç.
Bende bunun ekmeğini yemek istiyorum.
Evrendeki yıldızların insanların karakterleri ve yaşamı üzerinde bu denli etkisi olması mümkün mü sence? Ki yazıda da yazmış astronomi ile astroloji bilimsel olanla hurafe olanın ayrışması sonucunda ayrıldılar.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Evrendeki yıldızların insanların karakterleri ve yaşamı üzerinde bu denli etkisi olması mümkün mü sence? Ki yazıda da yazmış astronomi ile astroloji bilimsel olanla hurafe olanın ayrışması sonucunda ayrıldılar.
Nasıl istersen sayın ikizler 🤗
Benle burç sohbeti yapmaya devam etmezsen sevinirim.
İnanma saygı duyuyorum.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Gizemle içi dışı bir olmak tezat oluştursa da aslında birbirini tamamlayan şeyler.: ))

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Gizemle içi dışı bir olmak tezat oluştursa da aslında birbirini tamamlayan şeyler.: ))
İçimiz dışımız herkese bir değil ki
Kafamızdan geçenleri birine anlatmamız da mümkün değil çoğu insanın beyni yanar muhtemelen 🤣🤣🤣
Sen taşıyorsun gizem çünkü bir şeyleri sorsam bile anlatırken sorunu açıklayan ama asla ne olduğunu tahmin edemeyeceğim cümleler seçiyorsun.
Cevap gelmeyeceğini bilsem de noldu diye sorduğum oluyor 🤣
Sana yakışıyor ☺️

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Sevmediğimi saklayamam anlamazsanız o sizin salaklığınız :haha:
Bi toplantıya toplanıyor ve iş yerinin ana binasına ilk kez gidiyorduk sevmediğim biri vardı yanına gidip dedim ki
Senide hiç sevmiyorum ama yolu bulamadım bina ne tatrafta ljkşdnfg çocuk koptu saka mı yapıyon diyo yok diyorum

Üst Alt