Tema Editörü

Soru Bundan sonra ne yapabilirim??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seda

Altın Üye
1/3
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar canımı sıkan iki gündür bir olay var. Başım bile ağrıdı yani havanın birden soğumasıyla da hasta oldum boğazım sızlıyor ağrıyor. arka arkaya geldi her şey.
şimdi eşimin dayısı dedesi nenesi vardı (anne tarafından ) onlar yaşlı ve hastalardı zaman aralığıyla üçüde vefat etti. Ve bazı miras kalan bi şeyler kaldı .
Ev dükkan garaj falan.
Dükkanı sanayide olduğu için satmayı düşünüyorlardı yaz aylarından beri . Bize dükkan lazım değil diye.
makineler varmış dayısının dükkan içinde bide hurda olan eşyalar vardı biriken
Eniştem dekarasyoncu bu mutfak dolap tv ünitesi masa hilton falan onlarla ilgili işi ilk kendisi sormuş elimizde makineler kaldı senin ilgin olur mu diye
oda bakmış resimlere bide dükkanda ayrı bakim demiş. Gidip geliyorlardı.
Sonra eniştem dükkan kafasına yatmış dükkana talip olmak istemiş.
Almayı belli bi fiyat üstünden anlaştılar. Tapusu enişteme geçti. Ama hala içinde makineler vardı, makineler için beklerim demiş.
Dükkanın içi karışık olduğundan bi ara eniştemle beraber toparladılar yardımlaşıp gerekli gereksiz eşyalar için

Konu Sahibi
Malum konu biraz uzun devam ediyorum.
Eniştem ilkin bir matkapla iki bi şey ayırtmış. Bunlar kalsa dursa diye
eşim ilk başta olur demiş.
daha sonra makinelere müşteri çıktı vinç getirip aldırttılar. Etrafında ıvır zıvır çuvalını çöpünü atmışlar.
ben iyi dedim artık işiniz bitiyor.
anneme dedim aha makineler gitmiş her iki tarafa hayırlı olsun .
Eniştem dükkanda işi kolaylaşır falan rahat hareket eder .
Aradan zaman geçti bir gün sonra
Ablam aradı eşimi şaşırdım.
Eniştemin bi şeye sinirlendiğini söylemiş.
Sonra whatsappa video geldi.
Dükkanın bi videosu orda çekim sırasında bi şeyler anlatmış..
Olaylar ondan sonra başladı.
Telefonda tartıştılar küfrettiler birbirlerine daha fazla kötüleşmesinler diye araya girdim rica edip ama beni dinleyen olmadı tabi.
Babamı aradım ondan yardım istedim.
sırayla herkes birbirine telefon ediyor işte.
Eniştemin sinirlenmesi matkapla kompresör varmış onlarda yokmuş dükkanda
eşime sordum siz en başta nasıl anlaştınız ayırmıştı ama bi fiyat vermedi anlık fikirleri değişiyordu hurdacı onları da isteyince vermiş olduk eşya bizim zaten dedi.
telefonla arayıp bana yada babama sorabilirdi whatsapp ta video çekmek ayıp videoda bize neden hırsız diyor falan baya uzadı yani arada kalıyorum iki gündür ne ona haklısın nede siz de eniştemgile haklısınız diyemiyorum,

Konu Sahibi
Daha sonra günün sonunda ablam aramış eşimi eniştem buraya evime gelmesinler ayak basmasınlar canımı sıktı o demiş ablamda bunu eşime sölüyor telefonda benim haberim yoktu .
ben bilmiyorum ki dedim.
ben bundan sonra konuşmam akrabalık bitti sen git görüş konuş ama ben muhattap olmam diyor.

Yani bir dükkan meselesi nasıl oldu da bu kadar büyüdü uzadı
Sakince konuşup bi orta yol bulup çözebilirlerdi.
Kadınlarada hiç pek yansımazdı.
Annemgilin evi benim ev ablamların evi hepsinde bir parça huzursuzluk var.
Ortancıl ablam ise zamana bırakmak lazım dedi.
Büyük ablamdan zaten ses çıkmıyor dükkanı alan büyük eniştem.
Anmemden artık telefonda haberler veya değişik bir şeyler varsa duyuyorum.

Konu Sahibi
Okudum ama anlamadım, miras olan dükkana talip çıkmış aile den ona satılmış satış herkesin kararı ile olduysa güzel burada ki olay içinde ki malzemeler mi?
Eniştemin ayırdığı matkapla o kompresörün habersiz gidişi .
Eniştem sinirlenip o malzemeler yerinde yok diye whatsapp aile grubuna video atıyor.

Şimdi uzun bir yazı olduğu için biraz anlatım bozukluğu olmuş ama benim anladığım kadarıyla;

Eşinin ailesinden kalan sanayi dükkanı enişte tarafından satın alınıyor. Dükkanın içinde vefat eden dayıya, dedeye, ananeye ait makineler ve çeşitli eşyalar var. Enişte makinelerden bazılarını başta beğenip “bunlar kalsın” diyor. Eşi de buna başlangıçta olumlu yaklaşıyor ama ortada net bir “şu makine şu fiyata sana ait” anlaşması yapılmıyor.

Sonrasında makineler için müşteri çıkıyor ve vinçle makineler götürülüyor. Aradaki hurda ve gereksiz şeyler de temizleniyor. Enişte ise daha sonra dükkana gelip matkap ve kompresörün de olmadığını fark ediyor. Muhtemelen bunları da kendisine bırakılacak ayrılacak şeyler olarak görüyor.

Seda'nın eşi “En başta bunlar kesin olarak sana verilmedi, fiyatı bile konuşulmadı; hurdacı isteyince biz de vermiş olduk.” diye düşünüyor.

Enişte ise muhtemelen: “Ben bunları ayırmıştım, benim için bırakılacağını konuşmuştuk. Siz nasıl benden habersiz bunları götürürsünüz?” diye düşünüyor.

Sonra mesele matkap ve kompresörden çıkıp “bize hırsız diyorsunuz” seviyesine geliyor. WhatsApp'tan video gönderilmesi, telefonda küfürleşmeler, aile büyüklerinin araya girmesi derken olay büyüyor. En sonunda da enişte “Benim evime gelmesinler, akrabalık bitti” noktasına geliyor.

Yani aslında maddi değeri çok büyük olmayan birkaç eşya, önceden net konuşulmayan bir anlaşma yüzünden güven ve saygı meselesine dönüşmüş.

Doğru anlayabilmiş miyim Seda hanım?

Konu Sahibi
Şimdi uzun bir yazı olduğu için biraz anlatım bozukluğu olmuş ama benim anladığım kadarıyla;

Eşinin ailesinden kalan sanayi dükkanı enişte tarafından satın alınıyor. Dükkanın içinde vefat eden dayıya, dedeye, ananeye ait makineler ve çeşitli eşyalar var. Enişte makinelerden bazılarını başta beğenip “bunlar kalsın” diyor. Eşi de buna başlangıçta olumlu yaklaşıyor ama ortada net bir “şu makine şu fiyata sana ait” anlaşması yapılmıyor.

Sonrasında makineler için müşteri çıkıyor ve vinçle makineler götürülüyor. Aradaki hurda ve gereksiz şeyler de temizleniyor. Enişte ise daha sonra dükkana gelip matkap ve kompresörün de olmadığını fark ediyor. Muhtemelen bunları da kendisine bırakılacak ayrılacak şeyler olarak görüyor.

Seda'nın eşi “En başta bunlar kesin olarak sana verilmedi, fiyatı bile konuşulmadı; hurdacı isteyince biz de vermiş olduk.” diye düşünüyor.

Enişte ise muhtemelen: “Ben bunları ayırmıştım, benim için bırakılacağını konuşmuştuk. Siz nasıl benden habersiz bunları götürürsünüz?” diye düşünüyor.

Sonra mesele matkap ve kompresörden çıkıp “bize hırsız diyorsunuz” seviyesine geliyor. WhatsApp'tan video gönderilmesi, telefonda küfürleşmeler, aile büyüklerinin araya girmesi derken olay büyüyor. En sonunda da enişte “Benim evime gelmesinler, akrabalık bitti” noktasına geliyor.

Yani aslında maddi değeri çok büyük olmayan birkaç eşya, önceden net konuşulmayan bir anlaşma yüzünden güven ve saygı meselesine dönüşmüş.

Doğru anlayabilmiş miyim Seda hanım?
Evet ben biraz değişik anlattım .
Ama özetleyince durum bu sizin yazdığınız gibi .
Bugün az önce annemle yine konuştum.
Orda buzdolabının motoru vardı
Soba ve yakacak kömür vardı masa vardı . elektrik panosuna kadar sökmüşler.
Eniştemin dediğine göre önceden söz verilmiş .
Ama o gün dükkana gittiğinde o malzeme ve eşyaları yerinde göremiyor.
Ona sinirleniyor.
tepkisi ve tavrı .
eşimin cevabı ise eşya bizimdi dükkanı eniştene sattık hurdacı adam emek maliyet için isteyince onlarıda verdik diyor.
eniştemde bana haber verselerdi en azından ayırttırdığım eşyaları içinden alırdım diyor.

Konu Sahibi
Küslük oluştu.
İster istemez.
Bir süre böyle gider sanırım.
Anneme onlar gittiğinde biz olmayız toplu yemeklerde
biz varken onlar olmaz.

Şimdi bu olayda iki tarafında suçu var. Birincisi hem enişten hemde eşin net olarak hangi eşyaşların bırakılacağı hangisinin satılacağı konusunda en başta anlaşma yapmalıydırlar. Burada iki taraftada bariz hatalar var.

1- Eşinizin orayı satarken "şu şu şu eşyaları sana veriyoruz" yada "burada ki eşylar sana ait değil biz onları satacağız ama eğer işinie yarayacaklar varsa sana verelim" gibi en başta konuşmaları gerekiyordu.

2- Enişteniz ise eğer gözüne kestirdiği yada diğer tabir ile kendine ayırdığı eşyalar varsa eşinizi arayıp "ben dükkanda ki şu şu malzemeleri ayırdım onları atmayın yada satmayın" gibi arayıp söylemesi gerekirdi.

3- Enişteniz hemen sinirlenmeden sizi arayıp önce olayın aslını öğrenmesi gerekiyordu. Mesela eşinizi arayıp "ben eşyaları ayırmıştım onlara ne oldu" gibi sorması gerekiyordu. İnsan gibi arayıp sorsaydı "eşiniz de bir karışıklık" olduğunu anlatır gerekirse özürdilenir olayda kapanırdı. Ama o direkt olarak videoya alıp hakaretler etmeye başlamış. Bu akraba ilişkileri değil arkadaşlık ilişkilerde bile böyle olmamalı.

Ama duruma göre iki tarafta hatalı. Yani eşiniz haklı diyemiyorum ama enişteniz haklıda diyemiyorum. Bana kalırsa bu olayda her iki tarafta %50 oranlarında haksız.

Geri