Bugün Yaptığım İyilikler

Börteçine

Gümüş Üye
Bunu bilmiyorum.
Kullarini ihtar ediyor,dogru.
Insanlarin günahlarini arastirmayin diye...
Ama günahta israr edenlerin günahlarini cikarmasi lazim..masum insanlari korumak icin.
Töbe edenlerinkini örtüyor Börte.
Tevbe etmeye giden yol da, kendini isfalamaktan gecer..yani yüzlesmekten kendinle.
her tövbe edenin gunahi affedilir ama örtülmeyebilir. bunun garantisi verilmemistir. tövbe de bir örtme sebebidir ama tövbesi bilinen çok insan vardır günahı bilinen. sadece örtmek ise Allah'ın bizzat günahı saklaması, insana duyurmaması, onu utandırmaması manasında kullanılıyor. Allah bunu her gün yapar, tövbe olmasa bile. günahı affetmek anlamına gelmiyor. günahı örtmek başka, affetmek başka. o ifsalamak, günahı kabul etmektir ki, Allaha itiraf etmek demektir. günahını itiraf edersin, yani kabul edersin, bir daha yapmamaya azmedersen işte o zaman tövbe olur.

fakat Allah'ın günahı örtmesi baska bir şey. hatta yine bunla ilgili, günahlarınızı ben örterken siz neden ifşa ediyorsunuz derken, günahın anlatılmaması gerektiğini de söylüyor Allah. ben sizi rezil etmezken, siz neden israrla kendinizi rezil ediyorsunuz diyor. günahların anlatılması, bilmeyene günah öğretmek manasına geldiği için, gunahlari anlatmayi yasaklıyor Allah. dolayısıyla burada öyle bir konunun olması doğru olmaz.

Süreyya

Spákona
Süper Mod
her tövbe edenin gunahi affedilir ama örtülmeyebilir. bunun garantisi verilmemistir. tövbe de bir örtme sebebidir ama tövbesi bilinen çok insan vardır günahı bilinen. sadece örtmek ise Allah'ın bizzat günahı saklaması, insana duyurmaması, onu utandırmaması manasında kullanılıyor. Allah bunu her gün yapar, tövbe olmasa bile. günahı affetmek anlamına gelmiyor. günahı örtmek başka, affetmek başka. o ifsalamak, günahı kabul etmektir ki, Allaha itiraf etmek demektir. günahını itiraf edersin, yani kabul edersin, bir daha yapmamaya azmedersen işte o zaman tövbe olur.

fakat Allah'ın günahı örtmesi baska bir şey. hatta yine bunla ilgili, günahlarınızı ben örterken siz neden ifşa ediyorsunuz derken, günahın anlatılmaması gerektiğini de söylüyor Allah. ben sizi rezil etmezken, siz neden israrla kendinizi rezil ediyorsunuz diyor. günahların anlatılması, bilmeyene günah öğretmek manasına geldiği için, gunahlari anlatmayi yasaklıyor Allah. dolayısıyla burada öyle bir konunun olması doğru olmaz.
Tamam abi anlatmayiz..ama kendimize itiraf etmek zorundayiz..bugün isledigim günahlar..bence cok iyi bir aynalama
Bunu vurguladim.
Kul hakkinin helallesmesi nasil olacak yoksa?

Börteçine

Gümüş Üye
Tamam abi anlatmayiz..ama kendimize itiraf etmek zorundayiz..bugün isledigim günahlar..bence cok iyi bir aynalama
Bunu vurguladim.
Kul hakkinin helallesmesi nasil olacak yoksa?
kul hakkı işleri çok zor, çok sıkıntılı. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bazen iyilik yapiyorum, ve fark ettim ki , o iyilik iyilik kalmasin diye yaptigim iyilikle bile imtihan oluyorum..
Yaparken karsilik beklemiceksin, ve hazirlikli olucaksin ..

yok hani diorum bazen @Chen , seninde dedigin gibi , böyle kürekle agizlarinin ortasina vurmak istegi öyle geliyor ki .. ..
sonra diorum hayir lan.. bi dur..

Sinirlenmicem : ) sinirlenmicemmm ve uzaklas git yani : )
Yoo vur Cherry ciğim vur. Bana acımayana ben hiç acımam. Ben de bu dünyaya 1 kere geldim ve 1 defalık yaşama hakkım var.

Ben yaptığım iyiliğin karşılığını beklerim açıkcası.

Yani karşılık derken dizlerime kapansın istemiyorum, maddi bir şey beklemiyorum En azından kötülük yapmamış olması da bir karşılıktır.

Bana minnet etsin vs diye elbette yapmam ama sürekli ben gül atayım o taş atsın diyemem sabrım çabuk tükeniyor

Börteçine

Gümüş Üye
Ya iste...bazi günahlar örtülmüyor di mi Börte? :)
Haklisin ama.
abicim her günah örtülüyor demedim ki. ayrıca hak sahibiyle helallesmek günahının bilinmesi anlamina gelmiyor. İlla yazdiracaksin uzun uzun ya. ben mi anlatamadım nedir.

Allah, insanın bazı günahlarını, hatta birçok günahlarını, dünyada iken insanlardan saklar, örter. hepi topu bu, niye beni yormaya çalışıyosun bu kadar sen ya.

kendi günahlarının hepsini falan düşün. yüzde kaçı biliniyor, yüzde kaçı gizli kaldı? yüzde 95 ve yukarısı gizli kaldi dimi? heh, işte Allah diyor ki istesem onları kimse bilemeyecekken bile açıklarım ve eşe dosta rezil ederim ama yapmıyorum diyor, bana dön diyor, tövbe et diyor, tövbe et ki sileyim diyor. anlatabiliyo muyum? birinden helallik almak da örtülmeyeceği anlamina gelmez. tek bir kişi çünkü. Allah'ın günah örtmesi, eşten dosttan tum insanliktan örtmesi anlamindadir. of be yoruldum ya.

Üst Alt