her tövbe edenin gunahi affedilir ama örtülmeyebilir. bunun garantisi verilmemistir. tövbe de bir örtme sebebidir ama tövbesi bilinen çok insan vardır günahı bilinen. sadece örtmek ise Allah'ın bizzat günahı saklaması, insana duyurmaması, onu utandırmaması manasında kullanılıyor. Allah bunu her gün yapar, tövbe olmasa bile. günahı affetmek anlamına gelmiyor. günahı örtmek başka, affetmek başka. o ifsalamak, günahı kabul etmektir ki, Allaha itiraf etmek demektir. günahını itiraf edersin, yani kabul edersin, bir daha yapmamaya azmedersen işte o zaman tövbe olur.Bunu bilmiyorum.
Kullarini ihtar ediyor,dogru.
Insanlarin günahlarini arastirmayin diye...
Ama günahta israr edenlerin günahlarini cikarmasi lazim..masum insanlari korumak icin.
Töbe edenlerinkini örtüyor Börte.
Tevbe etmeye giden yol da, kendini isfalamaktan gecer..yani yüzlesmekten kendinle.
fakat Allah'ın günahı örtmesi baska bir şey. hatta yine bunla ilgili, günahlarınızı ben örterken siz neden ifşa ediyorsunuz derken, günahın anlatılmaması gerektiğini de söylüyor Allah. ben sizi rezil etmezken, siz neden israrla kendinizi rezil ediyorsunuz diyor. günahların anlatılması, bilmeyene günah öğretmek manasına geldiği için, gunahlari anlatmayi yasaklıyor Allah. dolayısıyla burada öyle bir konunun olması doğru olmaz.