Bir erkek ne zaman adam olur

gecegunduz

Bronz Üye
geçen gün arkadaş grubunda sohbet ederken konuştuğumuz konuydu
bir erkek aile olunca çocuk sahibi olunca adam olur demiştim
evlenmemizle de alakalı değil aslında ama öyle konuşmuştum

Cherry

Geceye aşık bir kadının güneşi olamazsın.
Elmas Üye
Adam olmayan şahıs evlenince düzelir derseniz sadece ortaya zar atmış olursunuz , ya tutarsa diye.
Kumaş baştan bellidir.

Run

Bronz Üye
Adamlıktan kasıt nedir, ya da kıstas. Ölçü birimi ne adamlığın, ya da kime göre, neye göre.
Herkesin düşünce yapısı, yaşam şekli, hayata bakışı farklı. Bir standart yok, olamaz. Yazılı bir kural ya da kanun da yok. Herkes kendine göre adam, jargon da ben adam değilim diyen erkek görmedim.

gecegunduz

Bronz Üye
Adam olmayan şahıs evlenince düzelir derseniz sadece ortaya zar atmış olursunuz , ya tutarsa diye.
Kumaş baştan bellidir.

dağınık yaşam biçimime istinaden öyle demiştim.. ben o yapı da bir insan değilim şahsen konuya istianeden yapılan yorum böyle gelince, kumaşım bozul değil..

gecegunduz

Bronz Üye
Adamlıktan kasıt nedir, ya da kıstas. Ölçü birimi ne adamlığın, ya da kime göre, neye göre.
Herkesin düşünce yapısı, yaşam şekli, hayata bakışı farklı. Bir standart yok, olamaz. Yazılı bir kural ya da kanun da yok. Herkes kendine göre adam, jargon da ben adam değilim diyen erkek görmedim.

herkesin hayat görüşü farklı, bazı şeyler karakter meselesi. kimse kendine adam değilim demez zaten, biz de zaten güç gösterişi var.. sokakta göz teması kurmamız yeterli oluyo anlık.. keskin bakışlar bişey dese de tepesine çöksem bakışları bişey söylese.. :D kendinden üstün görme, karşındakini küçük düşürme bir toplulukta, kendisi konuşarak karşı tarafı susturma çabası saygı duymama.. yalan söyleme, çıkar, menfaat.. bu davranış biçimine göre diyelim kasıt

Cherry

Geceye aşık bir kadının güneşi olamazsın.
Elmas Üye
dağınık yaşam biçimime istinaden öyle demiştim.. ben o yapı da bir insan değilim şahsen konuya istianeden yapılan yorum böyle gelince, kumaşım bozul değil..

Ben senin için demedim zaten ne alaka. Yanlış anlaşılmayalım.
Genel anlamda söyledim.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Adam olduğu zaman :sigara:

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Evlenmekle adam olmanın zerre alakasi yok Karakterinde varsa oluyor evlenmeden önce de adamdir zaten. Askere gitsin,evlensin,okusun, baba olsun vs vs hiçbiri etkili değil kısa süreli disipline sokabilir sonra yine aynı tas aynı hamam. Kişinin mayası önemli

Bir kadeh şeref

Gümüş Üye
Evlenmekle adam olmanın zerre alakasi yok Karakterinde varsa oluyor evlenmeden önce de adamdir zaten. Askere gitsin,evlensin,okusun, baba olsun vs vs hiçbiri etkili değil kısa süreli disipline sokabilir sonra yine aynı tas aynı hamam. Kişinin mayası önemli
Sana bişi diyim mi .. Senin bu yorum beni film şeridine soktu.. Bende hiç büyümem etmem diyordum adamlık neye kime göre değişir ama ben 37 yaşımda daha bu sene büyümeye başladım.. Hala çocuksu akıl yanlarım var taşıyorum bitsin istiyorum ama bitmiyor .. Yaşlanıyorum yada yeni yeni olgunlaşıyorum şimdi çocuk olursun olgun olursun tekrar çocuklaşıp tekrar olgunlaşırsın ya o dönemdeyim ellam.. Ne güzel yazmışın la film şeridi geçirttin sfgfdg

Es1967

Altın Üye
Pipisini kestirdiği zaman.
Yav bu sünneti kim çıkartmış aklıma geldi yine ne canım yanmıştı.
Doktora küfür etmişim o da küsmüş kanlar içinde bırakıp gidiyormuş amcamlar silah çekmiş gel lan manyak mısın nereye gidiyon diye. Öyle zoraki bitirmiş.
Neyse ya konu neydi

Psinoza

Bronz Üye
adam olmak bir sıfat mı, bir kimlik mi, bir şuur hali mi önce bunu bir tespit etmek lazım.

benim adamlıktan anladığım ise iyi insan olmak. iyi insan olmanında bir çok parametresi var. evlilik veya belli başlı bazı sorumluluklar ile olunacak bir durum gibi gelmiyor bana. ya da yaşanılan herhangi bir travma karşısında gelişen olgunluktan.

hayat çoğu zaman her haliyle zor ve çekilmez geliyor ve haliyle çoğu zaman sabır ve dirayet gerektiriyor.
hal böyle iken insan olmanın erdemiyle, başta kendimize sonra çevremize karşı geliştirdiğimiz duyarlılık boyutu ile bu durum ölçülebilir.

kendimize bir soru; iyi bir insan mıyım? iyi bir insan olarak görülüyor ve biliniyor muyum?

canımöyleistedi

Bronz Üye
Adamlıktan kasıt olgunluk sanırım. Ruhundaki ergenlikten sıyrılması. En sevdiğiyle sınanınca olgunlaşır gibi.

Sorumluluk alamayan kişi adam olamaz. Annesinin eteğinin altından çıkmayan kişi yarın karısının eteğinin altına saklanır. Ve bana kalırsa erkek çocuğu olgunlasamiyorsa en büyük faktör annesidir, evde sözü geçmeyen ezik bir baba varsa aynı şekilde baskılanmış ve evin her sorununa dahil edilmiş erkek çocuk vardır. Belli yaşa geldikten sonra erkek çocuk babasının kuralları ile devam etmeli rol model olarak babasını görmeli. Baba otoritesi tanımayan erkek çocuk pişmiyor, annesinin oğluşu olarak devam ediyor. Ne tişört giyeceğinden tutun da alacağı tüm kararların içinde baskıcı anne var . Pışpışlanan erkekler ne iş hayatında ne de evlilikte başari sağlayamıyor.
Diyeceksiniz babasız büyüyen erkekler de var onlar böyle değil. Onların annesi hayatın acımasızlığıni biliyor ve oğluş değil adam yetiştiriyor. Evlilik yaparken göz önünde bulundurulması gereken yegane faktördür; evdeki anneye bakın annenin oğluna davranışına bakın . Anne modelinin baba modeline olan saygısına bakın derim

Üst Alt