bastırılmış duygular nasıl gün yüzüne çıkar?

Freya

👑
Bronz Üye
Çoçuk iken cok fazla duygularımız bastırılıyordu, öyle deme ayıp olur, böyle yapma kızarlar vs vs tabiki bu günümüz çocukların da artık ölye değil diye düşünüyorum .
Peki bu bastırılmış duygular ilerde nasıl patlak veriyor sizce?

AsteriX

DJ
Bastırılmış duygular neyle alakalıysa onu mutlaka etkiler. Arkadaşlık ilişkileri, aşk ilişkileri, cinsel sorunlar vb. Bunların birçoğunun temelinde çocukken bastırılmış duygular veya yaşanmış olan travmalar yatar. Eğer kişinin hayatını etkileyecek kadar ileri boyuttaysa bununla ilgili psikolojik destek alınması gerekir.

Freya

👑
Bronz Üye
Bastırılmış duygular neyle alakalıysa onu mutlaka etkiler. Arkadaşlık ilişkileri, aşk ilişkileri, cinsel sorunlar vb. Bunların birçoğunun temelinde çocukken bastırılmış duygular veya yaşanmış olan travmalar yatar. Eğer kişinin hayatını etkileyecek kadar ileri boyuttaysa bununla ilgili psikolojik destek alınması gerekir.

Aklına gelen çok absürt bi olay yokmu? Kesin bunu çocukken eziklediler, yada yasakladılar da bak simdi böyle olmuṣ dediğin?

AsteriX

DJ
Aklına gelen çok absürt bi olay yokmu? Kesin bunu çocukken eziklediler, yada yasakladılar da bak simdi böyle olmuṣ dediğin?
Var tabii ki en basitinden kendimden örnek vereyim. Daha okula ilk başladığımız zamanlardı, beden dersinde futbol oynuyorduk. Ben kötü oynadığım için takımdan çıkarmıştı arkadaşlar. O gün bugündür hiç futbolu oynamayı da izlemeyi de sevmem, belki sonradan iyi oynayabilirdim ama o gün kafada bitti artık 😅

Freya

👑
Bronz Üye
Var tabii ki en basitinden kendimden örnek vereyim. Daha okula ilk başladığımız zamanlardı, beden dersinde futbol oynuyorduk. Ben kötü oynadığım için takımdan çıkarmıştı arkadaşlar. O gün bugündür hiç futbolu oynamayı da izlemeyi de sevmem, belki sonradan iyi oynayabilirdim ama o gün kafada bitti artık 😅

Büyüklerinde suçu yokmuş, arkadaşların atmış.. bu üzücü bir durum.. ama güzel bir örnek teşekkürler paylaştığın için.. orda da çocuklar, bu kötü oynuyor cikaralim yerine daha cok antreman yapmasi lazımı ögretmek gerek... tabi bi çocuk uzmani degilim :)

demeter

Uzaklaştırıldı
Cinsel problemler de aynı şekilde ayıp günah yasak diye baskılanmaktan kaynaklanıyor erkeklerde de kadınlarda da

Günah ve yasak nedir yahu, geçmiş dönemlerde kabul gören bu ifade şu an için fazla sığ. Cinsel problemleri mi var hemen etiketi yapıştıralım şu ya da bu. Ne kadar da kolay. Psikoloji bilimine olan inancım sarsılıyor.

AsteriX

DJ
Günah ve yasak nedir yahu, geçmiş dönemlerde kabul gören bu ifade şu an için fazla sığ. Cinsel problemleri mi var hemen etiketi yapıştıralım şu ya da bu. Ne kadar da kolay. Psikoloji bilimine olan inancım sarsılıyor.
kimse kimseye durduk yere şu sorunun var demiyor. Bize mesela vajinismus, erken boşalma benzeri sorunlarla gelen kişilerle yaptığımız görüşmeler sonucu sorunun kaynağı bu şekilde çıkıyor. Bu yüzden psikolojiye inancınızın nasıl sarsıldığına anlam veremiyorum.

demeter

Uzaklaştırıldı
kimse kimseye durduk yere şu sorunun var demiyor. Bize mesela vajinismus, erken boşalma benzeri sorunlarla gelen kişilerle yaptığımız görüşmeler sonucu sorunun kaynağı bu şekilde çıkıyor. Bu yüzden psikolojiye inancınızın nasıl sarsıldığına anlam veremiyorum.

Size cinsellik mi! Aman ne lüzumsuz şey diye gelenlere ne tepki veriyorsunuz?

demeter

Uzaklaştırıldı
İşimiz gelene tepki vermek değil, gördüğümüz her soruna atlayıp tanı koymak da değil. Gelen kişi bu sorunundan kurtulmayı istiyorsa o zaman ona bu konuda yardımcı oluyoruz.

Imm pekâlâ a hastasını biraz daha mağdur yapacağım.
Sayın doktor her gün bir sürü yeni bebek doğuyor birileri çiftleşiyor ve ben kendi kendime soruyorum neden? Bana hiç estetik gelmiyor tüm bunlar... Hasta mıyım ben?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Sayın doktor her gün bir sürü yeni bebek doğuyor birileri çiftleşiyor ve ben kendi kendime soruyorum neden? Bana hiç estetik gelmiyor tüm bunlar... Hasta mıyım ben?
Sevişince bebek olur ama bu çok normal

AsteriX

DJ
Hayatının akışını olumsuz etkilemeyen bir şeye hastalık ya da rahatsızlık demenin hiçbir anlamı yok. Eğer bu halinden muzdaripsen, değişsin düzelsin istiyorsan o zaman danışan olarak gelirsin, görüşülür, neden kaynaklandığına bakılır.

demeter

Uzaklaştırıldı
Hayatının akışını olumsuz etkilemeyen bir şeye hastalık ya da rahatsızlık demenin hiçbir anlamı yok. Eğer bu halinden muzdaripsen, değişsin düzelsin istiyorsan o zaman danışan olarak gelirsin, görüşülür, neden kaynaklandığına bakılır.

Bu psikolojide temel bir sorundur. Üzgünüm sn doktor hastanızı kaybettiniz.

AsteriX

DJ
Bu psikolojide temel bir sorundur. Üzgünüm sn doktor hastanızı kaybettiniz.
Zaten kafasında kurduklarıyla, yargılarıyla, bizi test etmek gibi amaçlarla gelen birisine faydamız dokunamaz, benim bu sorunum var ve kurtulmak istiyorum diyen kişiler bizimle beraber hedefine ulaşabilir. O yüzden benim bir kaybım yok 😊

Üst Alt