Ayrılık konuşması nasıl yapılır?

CaT

🎈
Board Admin

Sevgilinizle geçirdiğiniz zamanların ardından ortaya çıkan anlaşmazlıklar sizi ayrılık noktasına getirebilir. Ancak bu noktada karşınızdaki kişiyi üzmeden ve incitmeden ayrılık konuşması yapmak oldukça önemlidir. Peki ilişkilerde ayrılık noktasına gelindiğinde nasıl hareket etmek gerekir? İşte sevgilisinden ayrılmayı düşünenler için nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili bilinmesi gerekenler...​

Ne kadar kötüye giderse gitsin bir ilişkiyi bitirmek her zaman zordur. Karşı tarafı incitmeden ayrılık konuşmasını yapabilmek, sonradan yaşanacak pişmanlıkların önüne geçer.

1. Adım Konuşmayı Ertelemeyin: Ayrılık konuşması ertelemek durumu biraz daha zorlaştırmaktan başka işe yaramaz.

2. Adım Yüz Yüze Görüşün: Ayrılmak istediğinizi yüz yüze görüşerek söyleyin. Bu kararınızı kesinlikle telefon ya da mail yoluyla sevgilinize iletmeyin.

3. Adım Bir Yer Seçin: Yalnız kalabileceğiniz sessiz bir yer seçin.

4. Adım Buluşmaya Vaktinde Gelin: Buluşmaya am vaktinde ya da biraz erken gidin. Geç kalırsanız karşınızdaki kişi şimdiye kadar yaşadıklarınıza hiç değer vermediğinizi, bu görüşmeye zorla geldiğinizi düşünerek incinebilir.

5. Adım Dürüst Olun: Dürüst ve açık sözlü olun. "Sen daha iyilerine layıksın", "Aklım çok karışık", "Biz ayrı dünyaların insanlarıyız" gibi bahanelerin altına saklanmayın.

6. Adım Lafı Dolandırmayın: Ayrılmak istediğinizi kısa ve net bir cümle ile söyleyin.

7. Adım Fazla Abartmayın: Karşı tarafın söyleyeceklerini dinleyin, konuyu kestirip atmak yerine her şeyi en ince ayrıntısına kadar konuşun. Soruları varsa cevaplayarak, kafasında soru işaretleri kalmasını önleyin.

8. Adım Anlamaya Çalışın: Karşı tarafı anlamaya çalışın. Terk edilen taraf siz olsaydınız size nasıl davranılmasını isterdiniz sorusunu kendinize sorun ve öyle hareket edin.

9. Adım Konuyu Toparlayın: Birlikte güzel şeyler yaşadığınızı, bunların kolay kolay unutulmayacağını anlatın.

Bu travmatik durum sevgilinizin beklenmedik tepkiler vermesine yol açabilir. Bu gibi durumlarda siz de tepki göstermeyin, sakin davranın.

10. Adım Veda Edin: İlişkiniz bitmiş olsa bile ihtiyaç duyduğunda yanında olacağınızı söyleyerek vedalaşın.

Her bitiş yeni bir başlangıç getirir. Yeni bir başlangıç için acele etmeden önce biraz dinlenmekte fayda var.

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Lisede çocuğun tekine mesajla ayrılalım demiştim. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yüzyüze bakmaya devam etmiştik.: )))))

Bel far niente

İyiler ilk görüşte tanınmaz.
Altın Üye
Mesajla ayrılmak nedir ya? allahım ne kadar acımasız insanlar var şu dünyada bizi onların şerrinden koru yarabbim.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ne denebilir ki

Emeklerinden dolayı teşekkürler önümüzde maçlarda sahaya başkasını çıkartacağiz

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Lisede çocuğun tekine mesajla ayrılalım demiştim. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yüzyüze bakmaya devam etmiştik.: )))))
Tebrik ediyorum hiç haber vermeyenler de var

En azından haberi olmuş

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
yüzyüze çatır çatır yapılacak olan o konuşma :D
Sevgi bittiyse sürdürmek aşka hakaret çokta şe yapmamak iyi dümdüz bitti gitti

Cherry

Elmas Üye
“Bak, sana bir şey söylemem lazım… Ama önce şunu belirteyim: Bu tamamen benim hatam. Çünkü ben ‘seni kaldırabileceğimi’ düşündüm. Meğer sen 7/24 full şarj isteyen bir telefon gibisin, ben ise yanında 3’lük priz arayan bir turistim. Uymuyoruz yani.

Seninle olmak dondurma yemek gibi: çok güzel ama bir süre sonra baş ağrısı yapıyor. Ben de artık migren ilacıyla ilişki yürütmek istemiyorum.

Ayrıca fark ettim ki, seninle her tartışmamızda Google bile bana ‘Bilmiyorum kardeşim, bu çok karışık’ diyordu. Algoritmalar çözemiyor, biz nasıl çözelim?

Yani… Kısacası, sen çok iyisin, ben çok yorgunum. Belki başka bir evrende birlikte olurduk ama o evrenin de Wi-Fi’ı çekmiyor olabilir. O yüzden en iyisi burada yolları ayıralım.

Seni üzmek istemem… ama artık ikimizin de hayatında “güncelleme” zamanı geldi.”

;)

forumtutkunu

Platin Üye
Yedi adımda aşık olun, On adımda nasıl veda edilir 🤪 On adımda on iki adım 😀

forumtutkunu

Platin Üye
“Bak, sana bir şey söylemem lazım… Ama önce şunu belirteyim: Bu tamamen benim hatam. Çünkü ben ‘seni kaldırabileceğimi’ düşündüm. Meğer sen 7/24 full şarj isteyen bir telefon gibisin, ben ise yanında 3’lük priz arayan bir turistim. Uymuyoruz yani.

Seninle olmak dondurma yemek gibi: çok güzel ama bir süre sonra baş ağrısı yapıyor. Ben de artık migren ilacıyla ilişki yürütmek istemiyorum.

Ayrıca fark ettim ki, seninle her tartışmamızda Google bile bana ‘Bilmiyorum kardeşim, bu çok karışık’ diyordu. Algoritmalar çözemiyor, biz nasıl çözelim?

Yani… Kısacası, sen çok iyisin, ben çok yorgunum. Belki başka bir evrende birlikte olurduk ama o evrenin de Wi-Fi’ı çekmiyor olabilir. O yüzden en iyisi burada yolları ayıralım.

Seni üzmek istemem… ama artık ikimizin de hayatında “güncelleme” zamanı geldi.”

;)
şu yazılarınıza hayranım hocam. Ruhsal derinliğiniz beni çok etkiliyor. Size kızamıyorum. 😀 ben hep hayranınız olarak kalayım 🤪

Lavinia

Platin Üye
Zaten bitecekti o gün bugünmüş hadi Allah a emanet

Frenk

Elmas Üye
tak tak tak
hadi naş

Üst Alt