Asker sımbo.

simbat

Gümüş Üye
Uzun uzun yıllar sonunda nıhayet okul bıtmıstı. Ve bır baltaya sap olabılmek ıcın duyduğum heyecan ve azim, okuldan mezun olmanın verdıgı sevınc ve coşkudan daha buyuk ıdı. Ama baltaya sap olmanın bıle olmazsa olmaz sartı vardı. Askerlık . Kendı icımdekı demokrasıyı işlettıgımde, ben ve kendım oy bırlıgı ıle bosver seneye gıdersın kararı aldık. Ancak baba denilen ımparatorun emrı ıle,benım ıkı kısılık demokrasım ıcımden çıkamadı. Nıhayetınde 21 saatlık bır yolculuktan sonra, kendımı Agrı Dogubeyazıt’ta buldum. Hem de bıtlı pıyade olarak. Ishak pasa sarayını gezme hayallerım, ıkı ınzıbatın (askerın polısı gıbı bı seydır bunnar normal askerlerı kontrol etmek ıcın kurulmuş kolluk kuvvetlerıdır) tepemde belırmesıyle suya dustu.sankı benı beklemısler gelecegımı haber vemısler gıbı ..askermısın …evet. Hadı gıdıyoruz dedıler. Sız gıdın ben bır köfte yıyıp gelıyom desem de hunharca ve acımazca güldüler. Nızamıyeden ıcerı gırerken, kısılıgını kapıda bırak, artık başka bırı olacaksın, dedıklerınde ıcım bı urpermedı değil hanı. Ikı ınzıbatın arasında komutanın yanına gıderken, ılk defa maymun gormuş avrupalılar gıbı, etrafımı saran yeşıllık ıcerısınden, arada bır memleket nere dıye sesler yukselıyodu. Bu arada ılk egıtımımı de, sagımdakı ınzıbattan aldım, bana askerın tarifini sordu, kendımce bı seyler geveledım ama yanlış dedı, sımdı senın ne olduğunu tarıf edecem , aklından hıc çıkarma dedı. Ve gerçekten de aklımdan hıc çıkmadı. Meğer asker demek ‘’kep ıle bot arasına sıkışmış yesıl yaratık ‘’demekmış. Bu arada, egom, lıbıdom moralım ve ıyımserlıgım, o sıralar dususte olan turk lırasından daha hızlı bır sekılde dustu. Komutanın karsısına cıktıgımda, asker değil mahkum gıbı hıssedıp, benım bı sucum yok komutanım demek geldı ıcımden. Komutan sordu sen nerden cıktın. Yanlış gelmıssın. Buraya bu sene kısa donem gelmeyecek. Ağlamaklı bır sesle, komutanım Ankara’da pencereye asmıslar, ısmımı okudum burasını görünce de otobüse atladım geldım, 23 saattır de yoldayım, dedım. O, Dogubeyazıt değildir, İstanbul Beyazıttır ,boşuna gelmışsın dedıler. Gerı dönecek paran varmı dedıler, yok dedım. Ne mezunusun dediler, zıraat dedım. Seradan anlarmısın, anlarım. Ve bırden bı sessızlık oldu bırbırlerıne baktılar. Birisi dedi seraya adam lazım yazı yazalım bunu alalım buraya dedi.Bben de, gelmısken burada yapayım askerlıgı komutanım, benı bı daha gerı yollmayın dedım. O gun kalacak bır yer ayarladılar askerın bırı gece çım suluyomus gunduz uyuyomuş. safak 7 aydan bır gun attı ...Gece ben, gunduz o yattı, o gun guneş boyle battı.

CaT

🎈
Board Admin
Bu senin başına mi geldi @simbat ? 🥺

alcatraz

🍻
Elmas Üye
bu cidden sen misin 1
2.'si bu konu ciddi mi :D
kusura bakma biraz güldüm ama :D

• Sırıt
Tepkiler: CaT

alcatraz

🍻
Elmas Üye
alcadraz konu o zaman ıcın cok cıddıydı. :) hala ıshak pasa saratyını gezemedım ıyı mı :)
ya kusura bakma katıla katıla gülüyorum aklıma geldikçe de :D
bazen bende kafam dalgınken okuduğumu kafamdaki gibi yorumlayıp yola çıkıyorum :D
nolcak bizim bu sorunumuz

CaT

🎈
Board Admin
Kaderinizi kendi çabaniza tabi kıldım adli calisma hdbsjdjs

velevki

🎈
Altın Üye
Aaa şaşkınlıkla okudum ve güldüm.)
Devamını muhakkak takipte olacağım.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Ay gerçekmiş. Bende gülümseyerek okuyorum. Devam et lütfen, okuyalım.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
@simbat yanliş yere gitmen... Fjdjdj bekliyorum devamını

forumtutkunu

Platin Üye
Seni nizamiyeden niye çevirmediler :honk: her önüne geleni içeri mi alıyorlar :honk:

forumtutkunu

Platin Üye
Askerlik anılarımı depreştirdin :honk:
Benim ilk haftalar totomda stres kırığı oldu neredeyse 3 aya yakın hava değişimi aldım :honk:

simbat

Gümüş Üye
Seni nizamiyeden niye çevirmediler :honk: her önüne geleni içeri mi alıyorlar :honk:
[/QUOTE
:)))) Onuda devaminda ogrenirsin .en dinamiginden bir kaygisizi bile meraklandirabilmis olmak guzel takip et:) canim istediginde devamini yazacam.... :)

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Askerlik anılarımı depreştirdin :honk:
Benim ilk haftalar totomda stres kırığı oldu neredeyse 3 aya yakın hava değişimi aldım :honk:
Popişini stresten nasıl kırdın? Hani senin en güzel yerin popişindi bizi mi kandırdın? 🥺

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
@simbat yeni hikaye ne zaman gelir?

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Bende yazmış diye girdim ama yok @simbat

Üst Alt