Adalet Bakanı Gürlek: Beyaz et sektöründe 13 şirkete denetim kayyumu atandı

Sade

Özel Üye
Katılım
4 Ocak 2022
Mesajlar
1,277
Tepki puanı
1,275
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

Adalet Bakanı Akın Gürlek, beyaz et sektöründe haksız fiyat artışı nedeniyle 8 ilde operasyon düzenlendiğini duyurdu. Aralarında Banvit, Erpiliç, Gedik Tavukçuluk, Lezita Gıda'nın da bulunduğu 13 şirkete denetim kayyumu atandı. 32 kişi için gözaltı kararı verildi. Denetim kayyumu, şirketlerin veya kurumların yönetim organlarının yetkilerini elinden almıyor, yaptıkları iş ve işlemlerin hukuka uygunluğunu denetliyor.​


Vatandaşların temel gıda ürünlerine adil, güvenli ve makul koşullarda ulaşabilmesi ile tüketici haklarının korunmasının en hassas konuların başında geldiğini dile getiren Gürlek, bu kapsamda Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maline Bakanlıkları ile eş güdümlü hareket ettiklerini söyledi.

Bu isimlerden bazıları şöyle:



Banvit CEO'su T.G., Banvit Muhasebe Müdürü E.K., Banvit Finans Yöneticisi L.A., Akpiliç Yönetim Kurulu Başkanı M.F.A., Bakpiliç Şirket Ortağı B.B., Aspiliç Yönetim Kurulu Başkanı G.Y., Aspiliç Genel Müdür Yardımcısı A.Y.K., Erpiliç Yönetim Kurulu Başkanvekili M.E., Gedik Pazarlama Müdürü N.Ö., Orvital Yönetim Kurulu Başkanı B.T., Lezita Genel Müdür Yardımcısı M.H.



BANVİT, ERPİLİÇ, GEDİK TAVUKÇULUK, LEZİTA GIDA…



Balıkesir'de Banvit ile Bupiliç, Bolu'da Akpiliç, Erpiliç, Uşak'ta Gedik tavukçuluk, Samsun'da Ay-Pi Tavukçuluk, İzmir'de Lezita Gıda'nın da aralarında bulunduğu 13 beyaz et firmasına denetim kayyumu atandı.


Ankara'da AS Ofis Damızlık Yumurta A.Ş., Bakpiliç Entegre Tavukçuluk Anonim Şirketi, İstanbul'da Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. ile Orvital Organik Gıda şüpheli firma olarak kayda geçti.


DENETİM KAYYUMU NEDİR?

Denetim kayyumu, şirketlerin veya kurumların yönetim organlarının yetkilerini elinden almadan, sadece yaptıkları iş ve işlemlerin hukuka ve amaca uygunluğunu denetleyen ve onay veren (ön denetim yapan) bir kayyum türüdür. Mevcut yönetimin icra yetkisi devam eder, ancak önemli kararlar kayyımın onayına bağlanır.

https://www.ntv.com.tr/turkiye/adal...t-sektorunde-13-sirkete-kayyum-atandi-1728264
 

Sade

Özel Üye
Katılım
4 Ocak 2022
Mesajlar
1,277
Tepki puanı
1,275
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

Sade

Özel Üye
Katılım
4 Ocak 2022
Mesajlar
1,277
Tepki puanı
1,275
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
17,928
Tepki puanı
5,672
Puanları
113
Yaş
36
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
Evlere de kayyum atayın insanlar geçinemiyor :sigara:
 
Üst Alt