ABD, Venezuela petrol sahalarında pay güvence altına almak için anlaşmaya yaklaşıyor, içeriden kaynaklar söylüyor

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Katılım
1 Ağu 2025
Mesajlar
2,288
Tepki puanı
523
Puanları
113
Konum
root
Cinsiyet
Erkek
ADKq_Na3HlikPDAanH9aCO_3qxhzxhPbjKnwosuVtGGJ7gpY40v3w2Ohtjirn-rMudiMg47KlOHj5YNZjWq-dlt03KkEDRidKezxAs5xU2HX97Ix9HnBxFJNnLnI3tsUTxyp-WNk-GO3oiDwkiQkVdBkfQ8Yp59x-ltSMCPfhMoZ=s0-d-e1-ft



Trump yönetimi, Venezuela’daki bazı petrol sahalarına uzun vadeli erişim sağlayacak ve ABD’ye petrol arzını garanti edecek bir anlaşmaya yaklaşıyor. Reuters’a göre değerlendirilen modeller arasında sahaların kiralanması ve daha sonra ABD’li üreticilere ihale edilmesi bulunuyor.

Müzakerelerde Orinoco Kuşağı ve Maracaibo Gölü’ndeki 17 petrol sahası yer alıyor. Ancak Venezuela yasalarının petrol sektörünün temel faaliyetlerini devlete ayırması nedeniyle anlaşmanın anayasal ve hukuki itirazlarla karşılaşması mümkün.

Washington’ın temel hedefi, ABD rafinerileri için uzun vadeli ve istikrarlı Venezuela petrolü sağlamak. Sürecin Venezuela’nın ABD ile enerji ilişkilerini derinleştirirken OPEC üyeliğini yeniden değerlendirmesine kadar uzanabileceği belirtiliyor.

-----------------------
ne demiştik? abd 'nin ulusal borcu $40trilyon 'ı aştı.. petrol sahasını kiralayıp üretimi amerikan şirketlerine vermek, klasik bir ticaret anlaşmasından çok lideri tek gecede paketleyip, ülkeyi satın almakla eş değer gibi olmuş. kucağa oturmaktansa yanında oturmak daha mantıklı. abd burada sadece petrol satın almak değil, kaynağın gelecekte kimin kontrolünde olacağını da şekillendirmek istiyor. çünkü, global 'de enerji arz-talep elinde barındırmak piyasayı kontrol etmekle eş değer.

kaynak: aljazeera
 

Çaçarita

Bronz Üye
Katılım
22 Ağu 2026
Mesajlar
260
Tepki puanı
41
Puanları
28
Yaş
37
Konum
Kocaeli
Cinsiyet
Kadın
Vananın başına bizzat oturdu. Ticaret micaret hak getire.
 
Üst Alt