Waffle makinesi olmadığı için evde bu tatlıyı denemek istemeyenlere cesaret verecek bir tarifle karışınızdayız!

TAVADA WAFFLE TARİFİ
MALZEMELERHAMURU İÇİN
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- Bir çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 2 yemek fıstık ezmesi veya fındık kreması
- Çilek
- Muz
- Kivi
- Ananas
- Hindistan cevizi
- Kırılmış fındık
- Bebe bisküvisi
- Kestane şekerlemesi
- Orta boy karıştırma kasesinin içerisine yumurtayı kırın.
- Üzerine toz şekeri ilave edin.
- Mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla birlikte şekerler eriyene dek çırpın. (Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpabilirsiniz.)
- Karışıma ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Sıvı malzemelerin iyi bir şekilde karıştığından emin olun.
- Bu noktada hamurun yumurta kokmaması için bir çimdik tuz ilave edin.
- Bir elek yardımıyla unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip karışıma aktarın.
- Hafif sıvı kıvamlı bir hamur elde edin.
- Orta boy granit tavayı ocağa alın.
- Hazırladığınız hamurdan bir kepçe dolusu tavaya aktarıp, orta ateşte pişirin.
- Hamurun arkalı önlü kızarmasını sağlayın.
- Tüm hamur bitene kadar pişirme işlemini sürdürün.
- Pişen waffle keklerini servis tabaklarına alın.
- Keklerin yarısına sürülebilir çikolata, diğer yarısına fındık kreması sürün.
- Dilimlediğiniz muz, çilek, ananas, kivi gibi malzemeleri damak tadınıza göre yerleştirin.
- Son olarak Hindistan cevizi, kırılmış bebe bisküvisi, kırılmış fındık, kestane şekerlemesi gibi malzemeleri de arzunuza göre yerleştirip servis edin.