Soru 1980'li, 1990'lı yıllar bahsedildiği kadar değerli dönemler miydi sizce de?

1980'li,1990'lı yıllarda çocukluk ve gençlik yaşamışların bu dönemleri, kendinden sonra ki nesillere karşı övdüğüne sık sık rastlıyoruz. Her alanda günümüz zamanlarına göre övgüyü hakkeden dönemler olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa kuşaklar arasında ki çatışma için uydurulan bahanelerden biri midir bu da ?

Garga

Altın Üye
Yıl 2026, 10 yıl sonra bu 2026 aranacak' bu'da bence bunun gibi biz 88 89'lular özlemle anıyor gibiyiz ama biz o dönemleri yaşamadık'ki o dönemin gençleri olsak neyse çocukluğunu hatırlıyoruz' bizim olay teknoloji bizim ergenlik zamanımızda girdiğinden dolayı yokluk varlık arasında bir zaman çizgisi yani şu zaman o zaman olsa ben istesemem bugünleri ararız, 10 yıl sonrada bu günü arıycaz.. Aman insanoğlu pohtur işte

Küboo

🎈
Board Admin
Arkadasa katiliyorum, o yilin gercek zorlugunu / kolayligini hatirlamiyorum tek üzüldügüm konu bu zamanin nene dedeleri telefon bagimlisi olmalari

Ya birlikte oturuyorz ne var telefonunda su andan daha önemli? Haaa komik Video, haber ve diger sacmaliklar, tamam.

80 90 önceki zorlu bir dönem günümüz de ortada teknolojinin kölesi olmuş yapay bir toplum.
Amaaaaaa 90 lar öylemiydi. 80 leri bilmem pek.
Her şey daha bir tatlıydı. Sokakta oynadığımız oyunlar mahalle kültürü annemin günleri kurulan samimi dostluklar çekingen masum flörtleşmeler. Saf ve organikti her şey.
İlla ki zorlukları da vardı. Bilgiye ulaşmak bu kadar kolay değildi mesela ansiklopedilerden yapardım ödevlerimi kaygan kuşe kağıtlı olanların içindeyse bir de üstüne de renkliyse bayıla bayıla yapardım. Ekonomide iç açıcı değildi lakin bu dönemde ki gibi bilgi kirliliğine ve baskıya maruz kalmıyorduk. En azından düşüncemizi söyleyebiliyorduk. Dezenformasyon biliniyordu ama hortlamamıştı.
Şimdi iyi günler olabilir. Bu günleri de Z kuşağı anacak belki bir on yıl sonra.

Üst Alt