Yüksek cezalar caydırdı: Trafik Kanunu'ndaki değişiklik kurallara 'uydurdu'

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Trafik cezalarındaki artış, kuralsız sürücüleri durdurdu. Kural ihlallerine uymayan sürücü oranı geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.
Türkiye'de yeni trafik düzenlemesi kural ihlallerini azalttı. 27 Şubat-30 Nisan arasında geçen yılın aynı dönemine göre ceza kesilen araç sayısı yüzde 21,6 düştü. Geçen yıla kıyasla "makas atma" yüzde 92,6, "drift" yüzde 62,1 ve "hız ihlali" yüzde 58,7 oranında azaldı. Yine belgesiz araç kullanımı yüzde 31,4, seyir halinde cep telefonu kullanımı yüzde 27,8 oranında düştü.

Ceza kesilen araç sayısı yüzde 21.6 azaldı​

Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından 27 Şubat-30 Nisan'da işlem gören araç sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6 oranında düştü.Yeni trafik düzenlemesi kural ihlallerini azalttı
İçişleri Bakanlığı yetkilileri, yasanın yürürlüğe girdiği 27 Şubat ile 30 Nisan arasındaki istatistikleri geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdı. Bu süreçte Türkiye genelinde denetlenen araç sayısı, geçen yıla göre yüzde 4,5 arttı. Kurallara uyumun yükselmesiyle işlem yapılan araç sayısı ise yüzde 21,6 oranında geriledi.

Hız yapan da makas atan da azaldı​

Trafik güvenliğini tehlikeye atan ihlallerde de azalma görüldü. Geçen yıla kıyasla "makas atma" yüzde 92,6, "takograf ihlali" yüzde 78,2, "drift" yüzde 62,1 ve "hız ihlali" yüzde 58,7 oranında azaldı.
"Dur" ihtarına uymama eylemleri yüzde 51,8, "kask kullanmama" yüzde 32,4 oranında azalış gösterdi.
Belgesiz araç kullanımı yüzde 31,4, seyir halinde cep telefonu kullanımı yüzde 27,8 oranında düştü.
Ehliyetine el konulduğu halde araç kullananlarda yüzde 25,5, ters yön ihlalinde ise yüzde 20,7 düşüş görüldü.

Run

Bronz Üye
Toplumdaki tüm suçların gerekli şekilde cezalandırıldığı zaman, herkes bir şeyi yaparken defalarca düşünür. Maalesef para cezalarını yükselterek bir miktar trafikte suç oranı düşebilir, ama tüm ihlaller de gerekli ciddi yaptırıp şart. Amaç insanları doğru yönlendirmek olmalı, bu işten para kazanmak değil.. ceza yanında eğitici öğretici programlar ve eğitim şart.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Nerede azalmış mesela ?

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Toplumdaki tüm suçların gerekli şekilde cezalandırıldığı zaman, herkes bir şeyi yaparken defalarca düşünür. Maalesef para cezalarını yükselterek bir miktar trafikte suç oranı düşebilir, ama tüm ihlaller de gerekli ciddi yaptırıp şart. Amaç insanları doğru yönlendirmek olmalı, bu işten para kazanmak değil.. ceza yanında eğitici öğretici programlar ve eğitim şart.
Cafer bazılarının egitilebilecegine dair umutvar olman gözlerimi yaşartıyor...

Run

Bronz Üye
Cafer bazılarının egitilebilecegine dair umutvar olman gözlerimi yaşartıyor...
Ne kadar kişi kurtarırsak o iyidir canım. Yoksa ben de biliyorum tedavi edilemez ve eğitilemez insan çokluğunu.
Ne kadar insan kazanırsak o kadar iyi, yoksa ben umudu çoktan kestim bu ülkeden.

Teknoloji çağındayız, her yerde tabelalar, ışıklar, trafik işaretleri vs. var. Araç içi kamerayı zorunlu hale getirip bir yazılımla trafik işaretlerini okutmak, trafik işaretlerine uyulmadığı takdirde gerekli mercilere rapor yollatmak, trafik kurallarına uyulmasını sağlar. Bunu yapmak çok zor değil.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Ne kadar kişi kurtarırsak o iyidir canım. Yoksa ben de biliyorum tedavi edilemez ve eğitilemez insan çokluğunu.
Ne kadar insan kazanırsak o kadar iyi, yoksa ben umudu çoktan kestim bu ülkeden.
Çok anlatmışimdir ama sana anlatmadım sanırım. Bir tane beden eğitimi öğretmenimiz vardı ne kadar haylazlik yapan laftan sozden anlamayan iflah olmaz tipler varsa önce tekme ve yumruk girişiyor, tabii öğretmenin sirtinda da ayakkabı izleri oluyordu sonra onları toplayıp yanımızdaki karakola veriyordu.Karakolda bir de polisler dövüyordu anlatımlarına göre ,su döküp hortumla dövüyorlarmis. Velhasıl sevgili Cafer polise öğretmene diklenmemeyi öğrendiler paşa paşa okullarını da bitirdiler mezuniyet günü hocamıza teşekkür ettiler Anne babaları durduramiyordu cocuklari azman şeyler :d Adam olmayana aynı taktik uygulabilir ben şahidim yola geliyorlar. Disiplinsizlik kural tanimazlik eğlence değildir ,kuralı bozan cezaya katlanır adlı calismaydi mis gibi

Run

Bronz Üye
Çok anlatmışimdir ama sana anlatmadım sanırım. Bir tane beden eğitimi öğretmenimiz vardı ne kadar haylazlik yapan laftan sozden anlamayan iflah olmaz tipler varsa önce tekme ve yumruk girişiyor, tabii öğretmenin sirtinda da ayakkabı izleri oluyordu sonra onları toplayıp yanımızdaki karakola veriyordu.Karakolda bir de polisler dövüyordu anlatımlarına göre ,su döküp hortumla dövüyorlarmis. Velhasıl sevgili Cafer polise öğretmene diklenmemeyi öğrendiler paşa paşa okullarını da bitirdiler mezuniyet günü hocamıza teşekkür ettiler Anne babaları durduramiyordu cocuklari azman şeyler :d Adam olmayana aynı taktik uygulabilir ben şahidim yola geliyorlar. Disiplinsizlik kural tanimazlik eğlence değildir ,kuralı bozan cezaya katlanır adlı calismaydi mis gibi
Ben yıllardır her yerde yazıyorum, şiddet çok iyi bir çözüm, asla karşı değilim diye.
Küçükken başlayacaksın dövmeye çocukları kardeşim. Herkes kendi çocuğunu süper zekâ, çok akıllı, düzgün vs sanıyor. Bugün metroda zırlayan bir çocuk vardı, anasına sustur abla çocuğu ağlıyor görmüyor musun dedim. Çocuk zır zır ağlıyor bön bön bakıyor, iki tokat çek bak mum gibi nasıl oluyor :)

Yalnız bu hikaye çocuğun sakat doğması gibi bir şey maalesef. Öğretmenin ve polislerin çocukları illegal bir şekilde dövmesini geçtim, o çocuklar büyüdüklerinde öfke problemleri, saldırganlık gibi agresif davranışlarda bulunacaklar. Psikolojide buna cycle of violence deniyor. Yani şiddet, öfke, suça eğilim diğer kuşaklara da aktarılmak üzere devam ediyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Brezilya'da suçluları rehabilite etmek için kullanılan bir yöntem vardı, bir yıl için belirli sayıda kitap okuduklarında ve okudukları kitaplar hakkında birtakım testlere tabi tutulduktan sonra başarılı olduklarında ceza indirimi getiriliyordu. Bu da cezasını tamamlayan suçlularıntopluma entegre olması için yeterli eğitimi almasını sağlıyordu.
Kısaca çözüm gene de eğitim.

Nereye azaldı millet artık nerde çevirme var nerde radar konuyor nerde edsler aktif işin çakallığını öğrendi daha az yakalanıyor sadece.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Yalnız bu hikaye çocuğun sakat doğması gibi bir şey maalesef. Öğretmenin ve polislerin çocukları illegal bir şekilde dövmesini geçtim, o çocuklar büyüdüklerinde öfke problemleri, saldırganlık gibi agresif davranışlarda bulunacaklar. Psikolojide buna cycle of violence deniyor. Yani şiddet, öfke, suça eğilim diğer kuşaklara da aktarılmak üzere devam ediyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Brezilya'da suçluları rehabilite etmek için kullanılan bir yöntem vardı, bir yıl için belirli sayıda kitap okuduklarında ve okudukları kitaplar hakkında birtakım testlere tabi tutulduktan sonra başarılı olduklarında ceza indirimi getiriliyordu. Bu da cezasını tamamlayan suçlularıntopluma entegre olması için yeterli eğitimi almasını sağlıyordu.
Kısaca çözüm gene de eğitim.
Sevgili Black bu çocuklar ,başkasının çocuklarına zarar veren çocuklar okulda öğretmene zarar veren çocuklar yanlarında kesici alet ve zararlı madde taşıyan,okuldan kacan çocuklar.Defalarca disipline giden kendilerini jiketleyen agzinda jilet çeviren tipler. Bunları rehabilite edecek en tatlı sistem buydu zamanında. (Milattan önce çünkü yasimla uyumlu bir tarih ) Netice olarak okuldan kaçan çocuklar okudu mu okudu :d muhtemelen hepsinin çoluk çocuğu vardır

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Ben yıllardır her yerde yazıyorum, şiddet çok iyi bir çözüm, asla karşı değilim diye.
Küçükken başlayacaksın dövmeye çocukları kardeşim. Herkes kendi çocuğunu süper zekâ, çok akıllı, düzgün vs sanıyor. Bugün metroda zırlayan bir çocuk vardı, anasına sustur abla çocuğu ağlıyor görmüyor musun dedim. Çocuk zır zır ağlıyor bön bön bakıyor, iki tokat çek bak mum gibi nasıl oluyor :)
Yeni nesil anne babalara da bı eğitim vermek gerek kafam gürültü cekmiyor ama çocuk hatali değil zamanında fazla baskılanmış ,mahrum bırakılmış yoksunluk çekmiş çocuklar ebeveyn oldu

Run

Bronz Üye
Yeni nesil anne babalara da bı eğitim vermek gerek kafam gürültü cekmiyor ama çocuk hatali değil zamanında fazla baskılanmış ,mahrum bırakılmış yoksunluk çekmiş çocuklar ebeveyn oldu
Evlenmedik zamanında.. büyük kayıp ahah.
Ben yeğenimi büyüttüm mis gibi, mum gibi çocuk.
Hem okuyor, hem çalışıyor. Kötü bir alışkanlık yok, sürekli iletişimdeyiz.. kapasitesini biliyoruz, ona göre gelecek planlaması yapıyoruz. Bundan sonrası kendisinde, biraz daha çabalaması gerek.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Evlenmedik zamanında.. büyük kayıp ahah.
Ben yeğenimi büyüttüm mis gibi, mum gibi çocuk.
Hem okuyor, hem çalışıyor. Kötü bir alışkanlık yok, sürekli iletişimdeyiz.. kapasitesini biliyoruz, ona göre gelecek planlaması yapıyoruz. Bundan sonrası kendisinde, biraz daha çabalaması gerek.
Darısı kendi çocuğuna olsun Cafer

Üst Alt