Yörük Kebabı

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,472
Çözümler
4
Tepki puanı
12,991
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
MALZEMELER

1 kg kuşbaşı et (kuzu veya oğlak)
500 gram arpacık soğan
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet patates
250 gram taze fasulye
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Soğanları soyup kenara alın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırıp etleri ve soğanları ilave edin.

Etler sularını salıp çekene kadar kavurduktan sonra soğanları tencereden alın.
Etlere 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Bu sırada havuç, kabak ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayın.

Etlerin pişmesine yakın sebzeleri ve arpacık soğanları yeniden tencereye ekleyin.

1 su bardağı daha sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Sebzeler de pişince erişteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Afiyet olsun
 

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,092
Tepki puanı
2,818
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Üşeniyeaaağğn
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
8,063
Tepki puanı
1,032
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
@Cherry biri tarifi vermiş diğeri tembelin önde gideni hadi sen yap yiyelim :tatli1:
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,472
Çözümler
4
Tepki puanı
12,991
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
@Zeze koş koş yemek var @Frenk sofra hazırlamış
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
8,063
Tepki puanı
1,032
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
Altı üstü 1 kilo et var tarifte 3 bilemedin 4 kişiye anca yeter hadi pilav da yapsak 5-6 kişi gerisi aç kalır demedi deme
 
Üst Alt