Yörük Kebabı

Chen

Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
29,827
Çözümler
3
Tepki puanı
8,464
Puanları
113
Yaş
35
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
MALZEMELER

1 kg kuşbaşı et (kuzu veya oğlak)
500 gram arpacık soğan
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet patates
250 gram taze fasulye
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Soğanları soyup kenara alın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırıp etleri ve soğanları ilave edin.

Etler sularını salıp çekene kadar kavurduktan sonra soğanları tencereden alın.
Etlere 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Bu sırada havuç, kabak ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayın.

Etlerin pişmesine yakın sebzeleri ve arpacık soğanları yeniden tencereye ekleyin.

1 su bardağı daha sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Sebzeler de pişince erişteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Afiyet olsun
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt