ay hazır yıl da bitiyorken yıl sonu manifestosu yayımlamaya karar verdim, çünkü neden vermiim
manifesto dediysek gönderme yaptım en son yayımlanana, anlamayanlar varsa diye açıklıyorum, zaten içeriğini ben de okumadım 
normal forumlarda bu bu şekilde olmuyo sanki ama, şimdi çen de picassonun babasına mı dönsün
şimdi aklımda birkaç kategori var paylaşcam ama siz de paylaşın aklınıza gelenleri değerlendirelim (çoğul konuşuyorum ki kurumsal görünsün malum yeni CEO oldum, yoksa tek kişilik dev kadro olarak ben kendim şey edicem, çünkü neden etmiim )
misal yılın en bakir erkeğini önermeyin çünkü alcatrazın elenmesiyle kimin tek başına zirvede olduğunu söylememe gerek yok diye düşünüyorum, boşa oy kullanmak gibi bişi olur gerek yok
klasik enlere ilaveten şunlar var aklımda:
yılın en survivorı (adaylar maceralarını da paylaşsın ki o kategoride yer bulabilcek mi bi bakalım mesela
)
yılın en müptezeli (aklımda alcatraz var ama aday olan üyeler kıyas bakımından yine şey edebilir)
yılın en acıların çocuğu (ay bu zor olcak)
yılın en fakfakiri (bu daha da zor olcak 🚬 )
yılın en iq 2 seviyesine ineni (evet bunu tahmin etmek zor değil
)
yılın en bu hayatı yaşayanı
yılın en eskiden sevileni
yılın en hayatın sillesini yiyeni
yılın en zengin olanı
yılın en dertlisi
yılın en isviçre çakısı her eve lazım olanı
yılın en parti kur oy verelimi
yılın en beynine vurulanı
yılın en fırtınalı aşkı
yılın en hatırlanası anı
aklıma bunlar geldi şimdilik, geldikçe yazarım
sistem bu şekilde. anladığınızı düşünüyorum. umarım anlamışsınızdır. çünkü benim kafamda oturmayan yerler var, o yüzden tam anlamadım ama yolda anlarız hadi çıkalım
ekler:
yılın en iyi ki geldi denileni
yılın en ne badireler atlatanı
yılın en yanlış ata oynayanı
yılın en işi olup işsiz olanı
yılın en sırtımdan vuranı 🚬
yılın en eğleneni
yılın en her şeyle dalga geçeni
yılın en ciddiyetsizi
yılın en şıp sevdisi
yılın en güzin ablası/abisi
yılın en ender çelebisi
yılın en şahika ekincisi
yılın en halit argunu
yılın en boş gezeni

normal forumlarda bu bu şekilde olmuyo sanki ama, şimdi çen de picassonun babasına mı dönsün

şimdi aklımda birkaç kategori var paylaşcam ama siz de paylaşın aklınıza gelenleri değerlendirelim (çoğul konuşuyorum ki kurumsal görünsün malum yeni CEO oldum, yoksa tek kişilik dev kadro olarak ben kendim şey edicem, çünkü neden etmiim )

misal yılın en bakir erkeğini önermeyin çünkü alcatrazın elenmesiyle kimin tek başına zirvede olduğunu söylememe gerek yok diye düşünüyorum, boşa oy kullanmak gibi bişi olur gerek yok

klasik enlere ilaveten şunlar var aklımda:
yılın en survivorı (adaylar maceralarını da paylaşsın ki o kategoride yer bulabilcek mi bi bakalım mesela

yılın en müptezeli (aklımda alcatraz var ama aday olan üyeler kıyas bakımından yine şey edebilir)
yılın en acıların çocuğu (ay bu zor olcak)
yılın en fakfakiri (bu daha da zor olcak 🚬 )
yılın en iq 2 seviyesine ineni (evet bunu tahmin etmek zor değil

yılın en bu hayatı yaşayanı
yılın en eskiden sevileni
yılın en hayatın sillesini yiyeni
yılın en zengin olanı
yılın en dertlisi
yılın en isviçre çakısı her eve lazım olanı
yılın en parti kur oy verelimi
yılın en beynine vurulanı
yılın en fırtınalı aşkı
yılın en hatırlanası anı
aklıma bunlar geldi şimdilik, geldikçe yazarım

sistem bu şekilde. anladığınızı düşünüyorum. umarım anlamışsınızdır. çünkü benim kafamda oturmayan yerler var, o yüzden tam anlamadım ama yolda anlarız hadi çıkalım

ekler:
yılın en iyi ki geldi denileni
yılın en ne badireler atlatanı
yılın en yanlış ata oynayanı
yılın en işi olup işsiz olanı
yılın en sırtımdan vuranı 🚬
yılın en eğleneni
yılın en her şeyle dalga geçeni
yılın en ciddiyetsizi
yılın en şıp sevdisi
yılın en güzin ablası/abisi
yılın en ender çelebisi