Neşe Palamudu

Platin Üye
🖱️ Web Sitelerini Test Ederek Saatlik 20$ Kazanın
Sermayesiz ve Hızlı Başlangıç: Sadece Fikirlerinizi Söyleyerek Dolar Kazanın!

Sermayesiz ek gelir kapısı! Web sitelerini ve uygulamaları inceleyerek, sesli düşünerek saatlik 20$ ve üzeri kazanmanın yolları. En güvenilir user testing siteleri ve püf noktaları bu rehberde.

Selamlar forumun dijital kaşifleri,

Gezindiğiniz bir web sitesinde "Bu buton neden burada?" veya "Bu menü çok karmaşık" dediğiniz oldu mu? İşte bu eleştirileriniz 2026 yılında çok değerli! Büyük markalar, web sitelerini veya mobil uygulamalarını piyasaya sürmeden önce sizin gibi gerçek kullanıcıların deneyimine ihtiyaç duyuyor. Bugün, hiçbir teknik bilgi gerekmeden, sadece ekran kaydı eşliğinde sesli düşünerek nasıl dolar kazanabileceğinizi anlatıyorum.

📊 Mart 2026: Popüler User Testing Platformları​

PlatformTest Başı ÜcretTest SüresiÖdeme Yöntemi
UserTesting.com10$ - 60$20 Dakika🅿️ PayPal / Payoneer
Intellizoom5$ - 15$10 Dakika💰 Doğrudan Transfer
Userlytics5$ - 90$15-30 Dakika💳 Global Ödeme
TryMyUI10$ (Sabit)20 Dakika🅿️ PayPal

*Not: Ücretler testin karmaşıklığına ve markanın talebine göre değişebilir. Bazı canlı mülakatlar saatlik 100$'a kadar çıkabilir.*

🔍 Püf Noktası 1: "Sesli Düşünme" Sanatı​

Bu işin sırrı teknik beceri değil, **konuşkan olmaktır.** Platformlar sizi test ederken ekranınızı ve sesinizi kaydeder.
* Hata: Sessizce testi tamamlayıp bitirmek. (Bu durumda ödeme alamazsınız).
* Doğru Yöntem: "Şu an sepete ekle butonunu arıyorum... Hah, sağ üstteymiş ama rengi çok sönük olduğu için başta göremedim. Şimdi tıklıyorum, sayfa biraz geç yüklendi..." şeklinde her adımınızı sesli anlatın. Şirketler sizin beyin fırtınanızı satın alıyor!

🔍 Püf Noktası 2: Kabul Almak İçin Profilinizi Optimize Edin​

Testlere seçilmek için "Screening" denilen kısa anketleri geçmeniz gerekir.
* Hile: Profilinizde ilgi alanlarınızı geniş tutun. Teknoloji, oyun, moda, finans... Ne kadar çok sektörle ilgiliyseniz, o kadar çok test daveti alırsınız.
* 2026'da birçok test "Yapay Zeka araçlarını nasıl kullanıyorsunuz?" üzerine geliyor. Profilinize AI araçlarını kullandığınızı mutlaka ekleyin.

Pro-Tip (Ekipman): Profesyonel bir stüdyoya ihtiyacınız yok ama anlaşılır bir ses şart. Telefonunuzun kulaklık mikrofonu genellikle yeterlidir. Arka planda TV veya gürültü olmamasına dikkat edin; kaliteli ses, "5 Yıldız" puan almanızı ve daha fazla testin önünüze düşmesini sağlar.

💡 Daha Çok Test Yakalamak İçin 3 Tavsiye​

1. **Hızlı Olun:** Testler sınırlı kontenjanla gelir. Tarayıcınızda platformun sekmesini açık tutun veya mobil uygulamasını indirip bildirimleri açın. "İlk gelen alır" prensibi geçerlidir.
  2. **Dürüstlük Kazandırır:** "Her şey harika" demeyin. Şirketler hataları bulmanızı istiyor. Ne kadar çok "sorun" ve "iyileştirme önerisi" sunarsanız, vazgeçilmez bir test kullanıcısı olursunuz.
  3. **İngilizce Şart mı?:** Global platformlarda temel düzeyde İngilizce (yönergeleri anlamak için) büyük avantajdır. Ancak 2026'da Türkiye pazarına odaklanan yerel testlerin sayısı da hızla artıyor.

💬 Tartışalım: Web Sitelerini Eleştirerek Para Kazanmak Mantıklı mı?
Sizce markalar neden profesyoneller yerine sıradan kullanıcılara para ödüyor? Daha önce bir uygulamayı kullanırken "Ben olsam bunu böyle yapmazdım" dediğiniz bir an oldu mu?

Deneyimlerinizi ve hangi platformlara üye olduğunuzu aşağıya bekliyorum!

Bir pentester ve ethical hacker olarak başlığı görünce konuyu çok yanlış anlamışım, bir nevi mesleki deformasyon. 20 $'a ben browser açmam la diyecektim ki neyse mevzu o değilmiş.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
böyle şeyler hep dolandırıcılık hissi bırakıyor bende :D

Üst Alt