Merhaba Arkadaslar,
bugün benim en sevdigim Pasta tarifini verecegim size.. Simdiye kadar cok kez yaptim, her seferinde tuttu veee HERKESIN dibi düsüyor...
Biraz uzun sürüyor ama aslinda yapimi bence cok basit..
Visneli diyor ama ben Ahududulu yapiyorum, hatta bazen Frambuaz, Cilek, Ahududu karistirarak da yapiyorum.. Geri kalan malzemelerden hic sasmadim, baska videolarida hic izlemedim :)
Cheesecake Tabanı için:
Cheesecake hamuru için:
Vişne (veya diger Meyvelerin) sosu için:
Tabiki Videosu ile birlikte yapiyordum ilk zamanlar:
Simdiden Afiyet olsun.
Bir daha yaptigimda buraya Fotosunu atayim..
bugün benim en sevdigim Pasta tarifini verecegim size.. Simdiye kadar cok kez yaptim, her seferinde tuttu veee HERKESIN dibi düsüyor...
Visneli diyor ama ben Ahududulu yapiyorum, hatta bazen Frambuaz, Cilek, Ahududu karistirarak da yapiyorum.. Geri kalan malzemelerden hic sasmadim, baska videolarida hic izlemedim :)
Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake Tabanı için:
- 200 g burçak bisküvi
- 60 gr eritilmiş tereyağı
Cheesecake hamuru için:
- 600 g labne peynir
- 400 ml sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
Vişne (veya diger Meyvelerin) sosu için:
- 300 gr dondurulmuş vişne / ahududu / kiraz / cilek vs vs
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Yapılışı
İlk olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, kelepçesini kapatarak kenarlarından fazla gelen kısımlarını makas yardımı ile keselim.- Pişirme kağıdından uzun şeritler keselim ve bu şeritleri tereyağı ile kalıbın kenarlarına sabitleyelim.
- Daha sonra kalıbımızın tabanını alüminyum folyo ile kaplayalım.
- Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim. Bu aşamada harcı bardak yardımı ile bastırabilirsiniz.
- Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde güzel bir şekilde çırpalım.
- İçerisine şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
- Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra sıcaklığı 160°C ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim.
- Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
- Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim.
- Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ilave edelim.
- Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
- Eğer vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.
Vişneli cheesecake püf noktaları nelerdir?
- Ben bu tarifte 25 cm’lik kek kalıbı kullandım ve cheesecakekim gayet kabarık ve kalın oldu. Ancak sizler cheesecakeki ince seviyorsanız 28 cm’lik kek kalıbında da hazırlayabilirsiniz.
- Eğer cheesecakekinizi 18 cm’lik bir kek kalıbında hazırlamak isterseniz de malzemeleri 3te 2 oranında azaltarak yapmalısınız. Yani 400 g labne, 1 paket krema, 2 yumurta, 2 kahve fincanı şeker (1 bardaktan 1 parmak kadar eksik) 1 paket krema, 2 kaşık nişasta ve birkaç damla limon suyu yeterli olacaktır.
- Hazırladığınız vişneli sosun akışkan kıvamda olmasını ve kekinizden aşağı akmasını tercih ederseniz sosu servisten hemen önce hazırlayıp dökmelisiniz. Sosta nişasta bulunduğu için bekleyince jöleleşiyor (ki ben böyle severim)
- Kalıbın kenarlarına kağıt kaplamamın nedeni pişerken hayli yükseldi ve iyi ki kaplamışım, böylece gayet yükseldi fakat taşmadı. Ayrıca kalıbı çıkarınca kenarları da muntazam kaldı.
- Cheesecakein tabanında bazen fındık kırığı kullanıldığı da oluyor, dilerseniz bir avuç fındık kırığı kullanabilirsiniz.
- Cheesecakekinizi dilediğiniz meyveyi kullanarak hazırlayabilirsiniz
Tabiki Videosu ile birlikte yapiyordum ilk zamanlar:
Simdiden Afiyet olsun.
Bir daha yaptigimda buraya Fotosunu atayim..