Turşu Kabab Tarifi / Azerbaycan Mutfagı

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,322
Çözümler
4
Tepki puanı
12,911
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Bir Azerbaycan Lezzeti: Turşu Kabab Tarifi



nhIeJO.jpg


Azerbaycan'ın güney bölgesine ait harika bir yemek! Bol maydanoz, ekşi ve pilav! Millileşmiş yılbaşı bayram sofralarına yakışır bi yemek!



Köfteler İçin Malzemeler:

- 150 gram dana kıyma
- 150 gram kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
-1 yemek kaşığı salça


Yeme İçin Malzemeler:

2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 150 gram tereyağı
- 2 adet patlıcan
- 1/2 bardak salçalı sos
- 500 mililitre et suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ



Köftelerin Yapılışı:


2 adet soğan, 1-2 diş sarımsak ve 1 demet maydanozu küçük doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra eti iyice yoğurun.
Avucunuzu salçalı suyla ıslatarak küçük köftecikler yapın. Geniş bir tepsiye dizin. Köfteleri 1 saat dolapta bekletin.


Yeme Yapılışı:

2 adet kuru soğan, 1-2 diş sarımsak ve 5 demet maydanozu küçük doğrayın ve tencereye alın.
Tuz, karabiber ve ve 50 gram tereyağı ekledikten sonra ocağa alın ve biraz kavurun.
Daha sonra kalan 100 gram tereyağını, et suyunu ve salçalı suyun geri kalanını tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin ve 40-45 dakika pişmeye bırakın.
Patlıcanları tuzlu suda yıkayıp acı suyunu çıkartın ve duru yağla tavada kızartın.
Yemeğin pişme süresinin sonuna 10 dakika kala patlıcanları da ekleyin ve pişirin.



Afiyet olsun.
 
Üst Alt