Beybilendin

Bronz Üye
"Selam hanımlar, bugün biraz daha derin ama hepimizi yakından ilgilendiren bir konuyu konuşalım istiyorum. İş hayatından aile içine, sokaktaki bakışlardan evdeki görev dağılımına kadar maalesef toplumsal cinsiyet eşitsizliğini her an hissediyoruz.
Sizin 'keşke erkek olsaydım bu sorunla karşılaşmazdım' dediğiniz veya kadın olduğunuz için üzerinizde baskı hissettiğiniz anlar oluyor mu? İş yerinde hak ettiğiniz değeri görebiliyor musunuz, yoksa evdeki tüm yük yine sizin omuzlarınızda mı? Gelin, yaşadığımız bu haksızlıkları konuşalım ve birbirimize destek olalım. Sizin bu konuda 'artık değişmeli' dediğiniz en büyük engel nedir

SatanistKesenKedi

Altın Üye
Bu genel olarak böyle değildir .Hanzo erkekler sebebi ile zorluk yaşıyorsunuz. Herkes bu şekilde değil ,günde bir iki tane karşılaşırsanız gününüz kötü geçer

Eşit değiliz zaten. Önce bunu bir kabullenelim.
Zorla eşitiz diye diye yine siz kadınlar en çok mahvoldunuz; kapitalizm sırtınıza taşıyamayacağınız yükler yükledi, ayh bulaşığı da o yıkasın, ayh camı da o silsin, ayh eşitiz dediniz erkekleri de prenses yaptınız. Dünyanın en önemli,değerli sorumluluğu olan anneliği kölelik ile ilişkilendirdiniz. Bunu bir kedi ya da bir köpek yapmadı henüz ama siz başardınız.Gücünüz yetse erkeğe de rahim takıp doğurtursunuz. Fizyolojik gelişim ve edinim süreci hala soru işaretleri barındıran 'sebebi şu' denileyemen lgbt'yi çocukların alanlarına bile soktunuz. Duygusal derinliği olmayan, pac man misali sadece tüketip yok eden, birey olamayan nesiller inşa ettiniz. Yakındığınız dominant erkeklerin yerini kırılgan ve sizin hiçbir sorumluluğunuzu almak istemeyen,ağladıklarında sizden mendil talep eden erkeklere bıraktınız.

Rolleri bozmayın, doğanın dengesi ile oynamayın; bedelini ödersiniz.

Üst Alt