TAVHL (Tav Havalimanları Holding) Haftalık Analiz · [ 06.08.2026 ]

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
TAVHL_2026-08-06_19-42-36_47002.png

Chartı çok kirletmedim, görüntü kirliliği olmasın diye. Normalde BIST takip etmem ama @No Pasaran sağolsun grafiği dikkatimi çekip analizini yapınca buraya da atayım istedim.

Bu uzun vadeli bir analiz, chart(weekly) 2.5 yıllık bir zaman dilimini barındırıyor o yüzden grafikleri okuyupta kısa vadeli düşüncelere girmemek gerekir. zamana uyum sağlayıp, uzun vade için potansiyel bölgeleri belirleyip, tespitte bulunacağım.

Charttaki candlestick(mum barları)ler ise 1 haftalık zaman dilimini yansıtıyor.

Fiyat, şuanda hacim profil temelli analize göre VAH(Value Area High) bölgesi içerisinde, ilk temasını ve reddini bugün gerçekleştirdi.

Genel Trend(fiyatın yönü) 16 Şubattan itibaren düşüş eğiliminde ara ara yükselişler sergilese de..

Bütünsel olarak baktığım zaman fiyatın "likidite" ye ihtiyaç duyduğunu ve alt kısımda bulunan potansiyel likidite alanlarına temas etmek istediğini söyleyebilirim. Bunun anlamı ise kağıdın an itibâriyle yüksekten fiyatlandığı ve alım-satım arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla fiyatın biraz daha düşük seviyeleri istemesi diye yorumlayabiliriz.

Grafikte kullanılan; hacim profili temelli analiz grafiğindeki turuncu çizgiler fiyatın potansiyel temas noktaların, siyah renkli kısımlar ise fiyatın aşırı yüksek veya düşük fiyatlandığını gösteriyor.

Candlestickler siyah üst/alt çizgilere temas ettikten sonra mumların sektiğini görebiliriz.

Bu analizdeki çizgimiz ise alt tarafta bulunan " Turuncu " çizgi olacak ki çok stabil çalışmış ve her temasından (3 defa) kuvvetli yükseliş elde edilmiş.

Fiyat tekrar bu noktaya temas etmek istiyor gibi.. Şuan piyasa yapıcılar dağıtım aşamasında görünüyor.. yani ellerindeki malları bireysel alıcılara satıyorlar.

Buradaki konfirmasyonlar şunlar;
- Trend yönü
- Piyasa yapıcıların dağıtımda olması
- Likidite konseptine göre fiyatın düşmesi gerektiği(fiyat azaldığında alıcısı daha fazla olacağı için bireysel satın alım yapmayı düşünen, fiyatın yüksek olduğunu düşünen potansiyel alıcıları oyuna dahil etme)
- Hacim profili analizine göre liquidity void(likidite boşlupu) bulunması
- Value Area Low kısmıyla kesişmesi
Konfirmasyonlara bakıldığı zaman;

Liquidity Void + Value Area Low + OrderBlock + Sabit Hacim Profilindeki " Turuncu " çizginin potansiyel "destek" olarak kuvvetli çalışması ve kesişmesi gibi konfirmasyonlar var

Bias(fiyatın eğilimi) olarak short(açığa satış) düşünmemem için hiçbir neden olmadığını gösteriyor.

Vadeli kısımlarda var mı bilmiyorum ama; spot kısımda kağıdım olsaydı eğer VAH bölgesinden çıkış sağlardım,

Peki? en ideal giriş seviyesi olarak ne söylenebilir?

3 adet kademeli adıma bölerek 1 pay "point of control" seviyesinden alım yapardım, yatay kesik çizgili seviye

Kalan 2 pay 'ın 1 'İni de liquidity void seviyesinin üstünden, diğerini de tam VAL bölgesinden alırdım.

Dipnot: kişisel analizimdir, yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte; eğitim amaçlıdır.

Üst Alt