TAVHL (Tav Havalimanları Holding) Haftalık Analiz · [ 06.08.2026 ]

Mephobia

Invictus
Altın Üye
TAVHL_2026-08-06_19-42-36_47002.png

Chartı çok kirletmedim, görüntü kirliliği olmasın diye. Normalde BIST takip etmem ama @No Pasaran sağolsun grafiği dikkatimi çekip analizini yapınca buraya da atayım istedim.

Bu uzun vadeli bir analiz, chart(weekly) 2.5 yıllık bir zaman dilimini barındırıyor o yüzden grafikleri okuyupta kısa vadeli düşüncelere girmemek gerekir. zamana uyum sağlayıp, uzun vade için potansiyel bölgeleri belirleyip, tespitte bulunacağım.

Charttaki candlestick(mum barları)ler ise 1 haftalık zaman dilimini yansıtıyor.

Fiyat, şuanda hacim profil temelli analize göre VAH(Value Area High) bölgesi içerisinde, ilk temasını ve reddini bugün gerçekleştirdi.

Genel Trend(fiyatın yönü) 16 Şubattan itibaren düşüş eğiliminde ara ara yükselişler sergilese de..

Bütünsel olarak baktığım zaman fiyatın "likidite" ye ihtiyaç duyduğunu ve alt kısımda bulunan potansiyel likidite alanlarına temas etmek istediğini söyleyebilirim. Bunun anlamı ise kağıdın an itibâriyle yüksekten fiyatlandığı ve alım-satım arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla fiyatın biraz daha düşük seviyeleri istemesi diye yorumlayabiliriz.

Grafikte kullanılan; hacim profili temelli analiz grafiğindeki turuncu çizgiler fiyatın potansiyel temas noktaların, siyah renkli kısımlar ise fiyatın aşırı yüksek veya düşük fiyatlandığını gösteriyor.

Candlestickler siyah üst/alt çizgilere temas ettikten sonra mumların sektiğini görebiliriz.

Bu analizdeki çizgimiz ise alt tarafta bulunan " Turuncu " çizgi olacak ki çok stabil çalışmış ve her temasından (3 defa) kuvvetli yükseliş elde edilmiş.

Fiyat tekrar bu noktaya temas etmek istiyor gibi.. Şuan piyasa yapıcılar dağıtım aşamasında görünüyor.. yani ellerindeki malları bireysel alıcılara satıyorlar.

Buradaki konfirmasyonlar şunlar;
- Trend yönü
- Piyasa yapıcıların dağıtımda olması
- Likidite konseptine göre fiyatın düşmesi gerektiği(fiyat azaldığında alıcısı daha fazla olacağı için bireysel satın alım yapmayı düşünen, fiyatın yüksek olduğunu düşünen potansiyel alıcıları oyuna dahil etme)
- Hacim profili analizine göre liquidity void(likidite boşlupu) bulunması
- Value Area Low kısmıyla kesişmesi
Konfirmasyonlara bakıldığı zaman;

Liquidity Void + Value Area Low + OrderBlock + Sabit Hacim Profilindeki " Turuncu " çizginin potansiyel "destek" olarak kuvvetli çalışması ve kesişmesi gibi konfirmasyonlar var

Bias(fiyatın eğilimi) olarak short(açığa satış) düşünmemem için hiçbir neden olmadığını gösteriyor.

Vadeli kısımlarda var mı bilmiyorum ama; spot kısımda kağıdım olsaydı eğer VAH bölgesinden çıkış sağlardım,

Peki? en ideal giriş seviyesi olarak ne söylenebilir?

3 adet kademeli adıma bölerek 1 pay "point of control" seviyesinden alım yapardım, yatay kesik çizgili seviye

Kalan 2 pay 'ın 1 'İni de liquidity void seviyesinin üstünden, diğerini de tam VAL bölgesinden alırdım.

Dipnot: kişisel analizimdir, yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte; eğitim amaçlıdır.

Düşündüğümüz gibi value area high seviyenden reddini yiyip, likiditeyi temizleyip ilk tepkime noktasına doğru yol aldı. güzel bir analiz oldu, yarınlar yokmuşcasına salmış kendini bu kısa zamanda.. şimdi ki potensiyel tepkime seviyesi 260₺ ve 243₺ bandı fiyatı tutabilir ama ana yükseliş trendi hâlâ short yönlü olduğu için tepkimeler kısa kalacaktır.

TAVHL_2026-08-31_19-51-03_c3bd1.png

20 lerde almıştım baya bi, geçenlerde sattım rahmetliyi severim ♥

Ford oto mu? Tam ticker ve alım yaptıysanız alım yerinizi ve potansiyel kârınızı paylaşın yaparım.
Ford oto(FROTO) evet. İç pazarda araç satışları gerilediğinden son çeyrek bilanço pek cazip gelmedi yatırımcı için. Son bir kaç yılın en düşük pd/dd değerinde gibi görünüyor. Bu derece güçlü temelleri olan bir firmanın dönüşünü öngörebilmek için farklı bakış açıları faydalı olabilir. Mümkünse tabi.

Ford oto(FROTO) evet. İç pazarda araç satışları gerilediğinden son çeyrek bilanço pek cazip gelmedi yatırımcı için. Son bir kaç yılın en düşük pd/dd değerinde gibi görünüyor. Bu derece güçlü temelleri olan bir firmanın dönüşünü öngörebilmek için farklı bakış açıları faydalı olabilir. Mümkünse tabi.
BIST hiç ilgi ve bilgi alanım değil ama olabildiğince incelerim tabii. ASTOR halka arz olmadan önce toplamıştım sadece oda insiding trade kapsamında haber gelmişti öyle hasıl olmuştu. Onun dışında endeks mühendisliği yapıldığı ve enflasyon muhasebesine yeni geçtikleri için pek ilgilenmiyorum diyebilirim.

Haftalık chart üzerinden analizi yapıp yarın paylaşırım.

Tebrik ederim, çizdiğin hedefi vurup geri dönmüş. Sana yazdığım gün vermiştim. Çorba parasına razı oldum haber akışları sonrası 🤷🏻‍♂️

ismen’deyim bu hafta diplerden yakaladım gibi düşünüyorum. 33 aldım, 33.90 verim. Şimdi tekrar 33.30 civarında oyuna dahil oldum. Sen ne görüyorsun, müsait olduğunda bakabilir misin?

Tebrik ederim, çizdiğin hedefi vurup geri dönmüş. Sana yazdığım gün vermiştim. Çorba parasına razı oldum haber akışları sonrası 🤷🏻‍♂️

ismen’deyim bu hafta diplerden yakaladım gibi düşünüyorum. 33 aldım, 33.90 verim. Şimdi tekrar 33.30 civarında oyuna dahil oldum. Sen ne görüyorsun, müsait olduğunda bakabilir misin?
Teşekkürler, hedefin çalışması çok kilit bir seviyede olduğu için pek anormal değil. bir işlem çiftinde pozisyona girerken asla orta seviyelerden girmemeye çalışırım. işleme girdikten sonra da haber akışının beni manipüle etmemesini önemli bulurum. çünkü, o haberlerin bir çoğu zaten piyasayı yönlendirmek için büyük babalar tarafından manipülasyon amacıyla yayımlanan haberler. O yüzden işleme girerken, giriş ve çıkış yerlerim genelde bellidir ve uymaya çalışırım manipüle olmamak için.

Buraya da ayrıca bir şerh düşeyim; işleme girdikten sonra chart çok takip edilince anlık güçlü fiyat hareketleri bile insan psikoloji ve duygusal durumunu çok etkileyip, yanlış karar vermesini sağlıyabiliyor, oyun teorisinden koparak. O zaman ise yapılabilecek en ideal şey; tape reading(band okuma) yapıp fiyat hareketinin nedensillik doğrultusunda nasıl tepkime gösterdiğini kavramaya çalışmak, fiyat akışındaki mumları anlamaya sağlıyor. Tabii bunların hepsi zaman gerektiriyor, müzmin bir bekâr olarak bunu çok net söyleyebilirim. xd

kâr bırakıp bir çorba içtiysen afiyet olsun, çorba diyince bak canım çekti .p bugün yapayım bir tencere pratik oluyor..

ISMEN’e de bakarım tabii, bir Şant Manukyan hayranı olarak.. eğer takip etmiyorsan kesinlikle öneririm. eyyamdan uzak, temiz ve net analizleri var.. bugün biraz yoğunum müsait olduğum zaman gün içerisinde grafiğe detaylı bakıp kısa vadeli analizi bırakırım.

Teşekkürler, hedefin çalışması çok kilit bir seviyede olduğu için pek anormal değil. bir işlem çiftinde pozisyona girerken asla orta seviyelerden girmemeye çalışırım. işleme girdikten sonra da haber akışının beni manipüle etmemesini önemli bulurum. çünkü, o haberlerin bir çoğu zaten piyasayı yönlendirmek için büyük babalar tarafından manipülasyon amacıyla yayımlanan haberler. O yüzden işleme girerken, giriş ve çıkış yerlerim genelde bellidir ve uymaya çalışırım manipüle olmamak için.

Buraya da ayrıca bir şerh düşeyim; işleme girdikten sonra chart çok takip edilince anlık güçlü fiyat hareketleri bile insan psikoloji ve duygusal durumunu çok etkileyip, yanlış karar vermesini sağlıyabiliyor, oyun teorisinden koparak. O zaman ise yapılabilecek en ideal şey; tape reading(band okuma) yapıp fiyat hareketinin nedensillik doğrultusunda nasıl tepkime gösterdiğini kavramaya çalışmak, fiyat akışındaki mumları anlamaya sağlıyor. Tabii bunların hepsi zaman gerektiriyor, müzmin bir bekâr olarak bunu çok net söyleyebilirim. xd

kâr bırakıp bir çorba içtiysen afiyet olsun, çorba diyince bak canım çekti .p bugün yapayım bir tencere pratik oluyor..

ISMEN’e de bakarım tabii, bir Şant Manukyan hayranı olarak.. eğer takip etmiyorsan kesinlikle öneririm. eyyamdan uzak, temiz ve net analizleri var.. bugün biraz yoğunum müsait olduğum zaman gün içerisinde grafiğe detaylı bakıp kısa vadeli analizi bırakırım.
Aslında haber akışı dediğim Brent grafiğiydi. Çünkü ben alırkenki motivasyonum brentin gözünün toprağa bakacağı yönündeydi. Tersine, akşamına vadeli tarafta Brent sert tepki alınca ilk benim kâğıda çakacaklarına yönelik inancım sonsuzdu 😂😂 nihayetinde havacılık ve bankacılık ilk darbe yiyecek olandır böyle zamanlarda. nitekim sabah açılışta gel gel yaptığı noktada şutladım hemen. Sağlık olsun, grafiği takip ediyorum hala. Makro tarafta bir iyileşme olmadığı sürece bulaşmak pek akıl karı değil zaten. Teşekkürler tekrardan 🤷🏻‍♂️

Geri
Üst Alt