"Sürdürülebilir" ve organik adı altında satılan ürünlerin pazarlama balonu olduğunu nasıl anlarız?

Neşe Palamudu

Platin Üye
"Bir ürünün üzerine yeşil bir yaprak basıp, geri dönüştürülmüş kartona sarıp fiyatını üç katına çıkarıyorlar. Gerçekten doğayı mı koruyoruz yoksa markaların 'günah çıkarma' ve daha fazla kar etme mekanizmasına (greenwashing) ortak mı oluyoruz? Bir ürünün gerçekten çevre dostu mu yoksa sadece iyi bir pazarlama taktiği mi olduğunu anlamak için baktığınız gizli detaylar neler?"

Nasıl anlayacağımızı açıklamanızı bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: Era
Biyokimya, organik kimya ile aranız iyi olmalı.
En azindan etiket yorumlayacak, ürün ya da ham madde identifikasyonu yapabilecek düzeyde.
Neyin olup neyin olmamasi gerektiği hakkında bilginiz olur, bilginiz olmasa da şüpheniz olur.
Şimdi ben anlıyorum ama nasıl anliyorum kısmını anlatsam anlaşılır bi tarafi olmayacak.
Misal yumurta biyokimyasını biliyorsaniz üzerine bok sürülmüs kahverengi yumurtanın pazarlama ürünü olduğunu bilirsiniz.

geçenlerde video düştü, amca koliden tereyağlarını çıkartıp köy tereyağı diye pazarda satıyordu :)

anadolu irfanını dinleyin onlar biliyor, gerçekten

çoğusu artık söylemden ibaret reklam.

Büyük bir kaos kendi elinizle yapmadığınız bir şeyin organikligi hep tartışılır.

Gidip köyden köy peyniri alsanız yine doğal maya yoktur içinde

Anlamayız anlamış gibi yapar yine alırız biz malız

Geri
Üst Alt