Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

Harika bir sahne performansı olmuş müziğin kulağima verdiği zevke söz bulamıyorum ve sahneyi dansçısına birakması :)

Bel far niente

İyiler ilk görüşte tanınmaz.
Altın Üye
@HolySpectre şunu şuraya bırakayım da sonra bütün şarkıları kızlara yolluyor demesinler arkamızdan....... ben olsam derdim çünkü, gerçi ben şerefsizin tekiyim... kendimi kıstas almayaydım iyiydi..............

Nobody

Teknik Admin
Bende öyle yapıyorum, bende sana bitane göndereyim de aynı şekilde sıyrılalım bu işten biz........
Şarkıda çok iyi bayadır dinlemiyordum, şuanki düşüncelerimi de yansıtıyor

Bel far niente

Altın Üye
Erkek erkeğe şarkı göndermesi de sıkıntı abicim.......

Bel far niente

Altın Üye
Uğraşma ben açıklarım;

Olay tamamen bu kızlar..................

Nobody

Teknik Admin
Uğraşma ben açıklarım;

Olay tamamen bu kızlar..................

Kalabalık bir ortamda, bir arkadaşım beni başka bir arkadaşı ile tanıştırdığında, yada biri adımı yeni öğrendiğinde, herkesin aklına gelen şarkıdır kendisi

Ah bu türkünün birde hikayesi var;

Türkü, öldürülen Cemal'e, karısı Şerife tarafından yakılmıştır. Şerife, 90 yıldan fazla yaşamış, 30 Kasım 1993 günü vefat etmiştir. 14-15 yaşlarında Cemal'le evlenmiş, mutlu geçen birkaç yılı Cemal'in öldürülmesiyle sona ermiş, bu hadiseden sonra bir oğlu ile ortada kalmıştır. Bu hadisenin oluş şekli ve ona yakılan ağıtı/türküyü bana, Şerife'nin daha sonra evlendiği Hayrullah'tan olan oğlu İsmet Aksoy göndermiştir. Cemal'in öldürülme hadisesi ve türkünün tam metni şöyledir: Ürgüp'ün Karlık köyünün eşrafından ve varlıklı bir ailesinden olan Cemal, kalleşlikle öldürülür. Herkesçe sevip sayılan Cemal'in ölümüne yanmayan kalmaz. Eşi Şerife acılarını yaktığı ağıtla hafifletmeye çalışır. Yetim kalan oğlu Mustafa da, birkaç yıl sonra hasat zamanı bir atın tepmesi sonucu ölmüştür. Ağıt, Şerife'nin ikinci kocası Hayrullah'ın sonraki yıllar Refik Başaran'a "Herkese bir türkü okudun ama, bana okumadın." diye sitem etmesi üzerine Cemal türküsünü plağa okur. Cemal Hayrullah'ın aynı zamanda amcasıdır. Onun öldürülüşü Şerife kadar Hayrullah'ı da etkiler. Şerife'nin türkünün her çalınışında gözünden iplik iplik yaşlar akıtmasını, Cemal'i bir türlü unutamamasını daima anlayışla karşılamıştır.

Bizim zamanımızda böyle hikayelerin ortaya çıkması oldukça zor artık..

Bel far niente

Altın Üye
Kalabalık bir ortamda, bir arkadaşım beni başka bir arkadaşı ile tanıştırdığında, yada biri adımı yeni öğrendiğinde, herkesin aklına gelen şarkıdır kendisi

Ah bu türkünün birde hikayesi var;

Türkü, öldürülen Cemal'e, karısı Şerife tarafından yakılmıştır. Şerife, 90 yıldan fazla yaşamış, 30 Kasım 1993 günü vefat etmiştir. 14-15 yaşlarında Cemal'le evlenmiş, mutlu geçen birkaç yılı Cemal'in öldürülmesiyle sona ermiş, bu hadiseden sonra bir oğlu ile ortada kalmıştır. Bu hadisenin oluş şekli ve ona yakılan ağıtı/türküyü bana, Şerife'nin daha sonra evlendiği Hayrullah'tan olan oğlu İsmet Aksoy göndermiştir. Cemal'in öldürülme hadisesi ve türkünün tam metni şöyledir: Ürgüp'ün Karlık köyünün eşrafından ve varlıklı bir ailesinden olan Cemal, kalleşlikle öldürülür. Herkesçe sevip sayılan Cemal'in ölümüne yanmayan kalmaz. Eşi Şerife acılarını yaktığı ağıtla hafifletmeye çalışır. Yetim kalan oğlu Mustafa da, birkaç yıl sonra hasat zamanı bir atın tepmesi sonucu ölmüştür. Ağıt, Şerife'nin ikinci kocası Hayrullah'ın sonraki yıllar Refik Başaran'a "Herkese bir türkü okudun ama, bana okumadın." diye sitem etmesi üzerine Cemal türküsünü plağa okur. Cemal Hayrullah'ın aynı zamanda amcasıdır. Onun öldürülüşü Şerife kadar Hayrullah'ı da etkiler. Şerife'nin türkünün her çalınışında gözünden iplik iplik yaşlar akıtmasını, Cemal'i bir türlü unutamamasını daima anlayışla karşılamıştır.

Bizim zamanımızda böyle hikayelerin ortaya çıkması oldukça zor artık..
Hiçbir Türkü zaten altı boş sözlerden oluşmuyor. Hepsinin bir hikayesi, bir acısı var o yüzden yıllar geçse de insanlar dönüp dönüp tekrar tekrar dinleyebiliyor günümüz bir kaç aylık popüler şarkıları gibi değiller. Ben de Drama Köprüsünün hikayesini sevmiştim.

Eunoia

Platin Üye

Son düzenleme:

Nobody

Teknik Admin

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

Yalnızlığım uzun bir ölüm provası 😔