Spirulina Nedir? Spirulinanın Faydaları Nelerdir?

Cherry

Platin Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
9,944
Çözümler
1
Tepki puanı
2,554
Puanları
113
Konum
ab inferno
Cinsiyet
Kadın
Spirulina; toz ve küçük kapsüller halinde üretilen, günlük beslenmeye destek olarak tüketilen bir besin takviyesidir. Mavi ve yeşil alglerden oluşan mikroskobik bir yosun türü olan spirulina, içeriğindeki çok çeşitli besin miktarı ile öne çıkıyor. Protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır. Peki spirulina nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Yan etkileri var mıdır?




Spirulina nedir





Spirulina nedir?

Spirulina, bilinen en iyi oksijen üretici alglerin besine dönüştürülmüş hali olarak bilinmektedir. Spirulina, yüksek oranda protein, demir, B vitamini, birçok mineral ve vitamin kaynağı içerir. Mavi-yeşil alglerin özel bir kurutma sistemi ile kurutulup toz veya kapsül haline getirilmesi sonucunda spirulina tozu veya kapsülü ortaya çıkıyor.




5e68bb5ad3806c0978c092c1



Bu çok faydalı besin, gıda takviyesi olarak tüketilmesinin yanı sıra toz haliyle yüz maskesi olarak kullanılabiliyor. Spirulina, %60 - 70 oranında bitkisel proteine sahip. Bu nedenle spirulina sadece bir ısırığında dana etinden tam tamına %30 daha fazla protein sahip olmanızı sağlıyor.




Spirulinanın faydaları nelerdir






Spirulinanın faydaları nelerdir?

•Ispanaktan daha fazla D vitamini bulundurduğu için demir eksikliği tedavisinde kullanılır.

•Alerjik reaksiyonlara karşı vücudunuzu korur.

•İçeriğindeki E vitamini, Çinko ve manganez sayesinde cilde maske olarak kullandığınızda arındırıcı ve toparlayıcı etkisini cildinizde fark edersiniz.



5e68bb5ad3806c0978c092bd



•Kasların güçlenmesine yardımcı olur.

•Toksinleri vücuttan atar.

•Düzenli kullanımda yaşlanma belirtilerini azaltır.





Spirulinanın yan etkileri nelerdir




Spirulinanın yan etkileri nelerdir?

Kontrolsüz bir şekilde üretilen spirulina, ağır metaller dolu bir ortamda yetişebilir ve bunlar arasında cıva, kadmiyum, arsenik ve kurşun bulunmaktadır. Spirulinayı çok fazla tüketirseniz böbrek ve karaciğerlerinize zarar verebilirsiniz. Çocuklarda ağır metal içeren spirulinaya karşı hassasiyeti yetişkinlere kıyasla daha yüksektir.



Boşaltım sistemi bozuklukları





Boşaltım sistemi bozuklukları

Spirulina çok fazla miktarda protein salgıladığı için proteinler vücut tarafından parçalandıkça amonyak ortaya çıkar. Çıkan amonyak üreye dönüşerek, kandaki ürenin artmasına neden olur. Böylece böbrekler sağlıklı çalışmayabilir ve böbrek taşı gibi sağlık sorunları baş gösterebilir.


Ödeme yol açabilir




Ödeme yol açabilir

Spirulinada vitaminler, proteinler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bu nedene bağlı olarak boşaltım sisteminde bazı sorunlar oluşur ve kanda aşırı miktarda besin bulunması ödemlerin ortaya çıkmasına sebep olur.




Hazımsızlık





Hazımsızlık

Spirulina tüketimi sindirim sisteminin fazla miktarda gaz üretmesine sebep olabilir ve bu da karın kramplarına sebep olabilir. Bu nedenle spirulinayı çok fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz.



Fenilketonüri hastalığını tetikler





Fenilketonüri hastalığını tetikler

Fenilketonüri genetik olarak aktarılan bir bozukluk ve bu hastalığa sahip inşalar bazı amino asitleri tüketemezler. Bu hastalığa sahip kişilerin spirulinayı tüketmesi hastalığın daha tehlikeli bir hal almasını sağlayabilir.




5e68bb5ad3806c0978c092c7



Spirulina herhangi bir rahatsızlığın tedavisinde direk kullanılan bir ilaç değildir ve yazılanlar sadece tavsiyedir. Doktorunuza danışmadan asla kullanmayınız.
 

Eros

🏹
Gümüş Üye
Katılım
16 Ara 2023
Mesajlar
1,589
Tepki puanı
383
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Marstan
Cinsiyet
Erkek
Deniz dibinden çıkan şeyleri mi tüketeceğiz fpalm: bozmasın bizi sakın
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,423
Tepki puanı
4,577
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Kan sulandirici kullananlar dikkat etmeli diye duymustum
 
Üst Alt