Soru Sizce insanların en ilginç huyu hangisidir?

Piraye

Altın Üye
Bence insanlar kendilerini sürekli tekrar eden davranışlarla şaşırtıyor 😄 Siz hangi huyu ilginç buluyorsunuz?

Nyctophilia

Bronz Üye
Çocukken korkunç düzeyde yaramazdım. (korkunç ifadesi abartı içermez, uygun olan kelimedir) Birini öldürmediysem (elbette kasıtsız) Allah koruduğu için sanırım.
Terastan işlek caddeye tüm çelik tencere takımını atmak, 'ben super man gibi uçabilirim ehehe' diye hava atan kuzenimi 'iyi uç da görelim' deyip ikinci kat inşaattan aşağı itip hastanelik etmek, komşunun evinde o an ördüğü ve örüp tamamladıktan sonra gizlediği ve belki yıllarca ördüğü tüm dantelleri bulup hepsini azimle tek tek sökmek vs... orta klasman yaramazlıklarımdan bazılarıydı...
Annemin adeta ciğeri o kadar solardı ki, beni kontrol edebilmek için ağır cezalar verirdi ya da ödüller. En sevdiğim ödül muhallebiydi. Hiç unutmam carte dor kaseleri vardı dört adet. Onlara koyardı üzerine de sıcak çikolata ve hindistan cevizi dökerdi.Annemin muhallebisine o kadar takıktım ki, hala daha hiçbir yerde yediğim muhallebi onun gibi lezzetli gelemiyor.Benim için adeta kutsal bir şeydi o ödül. Halbuki un şeker süt, bi sihri de yok.
Tanımayan teyzeler uslu durmam için 'Şşşt uslu dur bakim, yoksa kötü adamlar gelir kaçırır seni' derdi. Anneciğim de 'Hee kaçırsınlar da bulsunlar belalarını' diye hayıflanırdı.
Neyse... annem istediği süreçte uslu durmam ya da dur-a-mamam karşılığında ceza ya da ödül verirdi. Övünmek gibi olmasın tatlı da bir çocuktum. Bazen o kadar ponçik uslu dururdum ki, minnoş bi kuzucuk gibi. Anneme bi tek minnoş gelmezdim ki hafif tepinmeye başlayınca tüm göz beyazları gözükecek şekilde şeytani göz belertirdi...Lütfen ona kızmayın; hakkını ödemem güç. Tanımayan o küçük canavara o anki haliyle uslu kuzucuk derken, annem pek aynı fikirde değildi haliyle. Bir psikoloji eğitimi almaksızın taa o zamanlardan kazındı aklıma hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı. İnsanları hafife almamam, kolay güvenmemem,pontansiyelleri-ihtimalleri yok saymamam, bir su ne kadar durağan gözükürse gözüksün yedek bi ihtimali atlamamam gerektiği...
O kuzucuğu gören kimin aklına gelir ki, korku filmlerine ilham olabilecek yaramazlıkları olduğu?

Her şeyimi bilen annem hariç...

Bir şeyin olabilme ihtimalini değerlendirdikten sonra o şey olunca " Başıma geleceğini biliyordum" şeklinde hayıflanması olabilir. Oysa, gerçekleşmesi mümkün olmayan ihtimaller üzerine kimse kafa patlatmaz.

Cherry

Geceye aşık bir kadının güneşi olamazsın.
Elmas Üye
Bence insanin en ilginc huylarindan biri ,
en cok kirildigi seyi bazen en cok savunmasi ..

Mesela sevgisizlikten yorulur..
ama yine gidip sevgiyi vermeyen insanlara baglanir..
anlasilmak ister
ama kendini en cok o saklar..

Garip varliklariz.. komplikeyiz..

Nepenthe

Altın Üye
Dün gece bununla alakalı aklıma acaip bir şey gelmişti, gece yürürken elini cebimden çıkarıp yazmaya üşendim sabah yazarım diye. Sabah oldu unuttum )))

Cherry

Geceye aşık bir kadının güneşi olamazsın.
Elmas Üye
Dün gece bununla alakalı aklıma acaip bir şey gelmişti, gece yürürken elini cebimden çıkarıp yazmaya üşendim sabah yazarım diye. Sabah oldu unuttum )))
Dün gecenin ifadesini alamadık henüz: )

Bir kadeh şeref

Gümüş Üye
Bence insanların huyuna takıntılık yapmakta bir huy, her insan düz olamaz ki herkes herkes gibi olsa robot gibi olurdu.. Boşverin farklı huylar iyidir sevmek sevmemek gıcık olmak öldürmek istemek kürekle ağızının ortasına vurmak falan istemek bunlarda gerekli güzel şeyler bunlar :D

Üst Alt