Genel Forum Paylaşım Sitesi - Forumsa, Forumsal! Hoş geldiniz!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve giriş yaptıktan sonra, reklamlar görünmez, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlarınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, o halde ne bekliyorsunuz?

Şipsi (Çerkez Mutfağı)

Chen

Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
23,513
Tepki puanı
6,634
Konum
Gotham
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 adet tavuk göğsü (mümkünse köy tavuğu daha çok lezzet verir)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • Tuz, pul biber
Hazırlanışı

Tavuğu haşlayın, suyunu süzüp elinizle küçük parçalara ayırın. Mısır ununu rengi değişinceye kadar kavurun. Tavuğun suyunu tencereye alıp ocağa koyun. Hazırladığınız mısır ununu suyla açıp tenceredeki tavuk suyuna ekleyin (muhallebi kıvamına gelinceye dek) Bir taşım kaynatın. Ayrı bir tavada soğanı ince ince doğrayıp yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, tuzu, pul biberi, sarımsağı ekleyip kavurun. Bu sosun yarısını tencereye katıp karıştırın. Diğer yarısını üzerine dökün. Tavukları en üstüne yerleştirin. Afiyet olsun.
 
Üst Alt