Sesli SmA standları Toplatılacak

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
İstanbul Valiliği, SMA ve DMD hastaları için metro, köprü, durak ve istasyonlarda kurulan sesli yardım stantlarının kaldırılacağını duyurdu. Açıklamada, vatandaşların güvenliği ve kamu düzeni gerekçe gösterilerek, bundan sonra hiçbir surette bu noktalarda sesli yardım toplama faaliyetlerine izin verilmeyeceği belirtildi.
İstanbul Valiliği, Spinal Musküler Atrofi (SMA) ve Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastaları için yardım toplamak amacıyla kurulan sesli stantlarla ilgili yeni bir karar aldı. Valilik, güvenlik riski oluşturabilecek alanlarda bu stantların tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Kalabalık noktalarda güvenlik vurgusu​

Yapılan açıklamada, metro giriş-çıkışları, köprü alt ve üst geçitleri, toplu taşıma durak ve istasyonları, cadde, sokak, pazar ve meydanlarda stant kurulmasına izin verilmeyeceği ifade edildi. Bu kararın gerekçesi olarak yaya geçişi ve trafik akışının engellenmesi ile kamu güvenliğinin riske girmesi gösterildi.

Valilikten kesin uyarı​

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde hiçbir surette sesli yardım toplama faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir. SMA/DMD hastalarına yönelik yardım toplama onaylarında stant izni olup olmadığına bakılmaksızın, güvenlik zafiyeti oluşturabilecek bölgelerde kurulan stantlar kaldırılacak, yeniden kurulmalarına izin verilmeyecektir.”

Yardım faaliyetleri devam edecek, ancak…​

Valilik kararında, yardım toplama faaliyetlerinin tamamen yasaklanmadığı, ancak güvenlik gerekçesiyle belirli alanlarda sesli stant kurulamayacağı vurgulandı.

Nepella

𝓔💕𝓗
Bronz Üye
Bu ülkede yaşanmaz cidden. Önce millete dilennmesi için valilikten onay aldırıyorlardı şimdi de kaldırıyorlar. Nasıl ulaşacak aileler o paraya? Bu kadar uğraşmak yerine devlet karşılasın hastaların tedavi masraflarınııı

• Beğen
Tepkiler: NF.

NF.

Gümüş Üye
Buna onay vermekten çok devletin karşılaması için çalışma yapılmalıydı en başında.

Üst Alt