Fazla mesai kavramı. Toplumda normal karşılanır. Hatta güzel de karşılanır. Bence adil bir sistem değil. Çalışanına fazla mesaiyi "mecburi" tutan yerler de var çokça. Üç kuruş para için insanların istirahat zamanları hiç ediliyor. Bu hiç adil değil.
Milletvekili seçim sistemi. Seçimlerde her bölgeden insanlar oy kullanarak kendini temsil etmesi için en az bir milletvekilini meclise gönderiyor. Fakat belli bir oranın üzerinde oy alamayan siyasi partiler veya milletvekili adayları, meclise giremiyor. Dolayısıyla toplumun aslında büyük bir kesmi temsil edilemiyor. Yoklarmış gibi davranılıyor. Bu çağda bu durum herkes tarafından nasıl bu kadar normal karşılanabiliyor aklım almıyor. Adil değil.
Ücretli okullar. Neden parası daha iyi olan daha iyi eğitim alabiliyor ki? Niye bu normal karşılanıyor? Hayata zaten ebeveynlerinin parası olup da 10 - 0 önde başlayan çocukları, bir de özel okullarda diğerlerinden çok daha iyi bir eğitime tabii tutarak çok çok daha iyi mesleklere atılmalarını sağlıyoruz. "Parası olan en iyi işi yapar" sistemidir bunun adı. Parası olmayıp da kötü bir eğitim almak zorunda kalan nice zeki insanın yanında bu sistem bana hiç adil gelmiyor.
Gece gece canın sıkılıyor mu?