Seçimden Beri Şekere 11 Zam 😳

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
30,522
Çözümler
1
Tepki puanı
3,926
Puanları
113
Yaş
36
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Türkşeker, mayıs başından bu yana kademeli olarak yüzde 30 zam yaptığı şekere, ardı ardına iki zam daha yapıyor. Seçimlerden sonra 11 kez zamlanacak şekerin fiyatı yüzde 46 artmış olacak.



Türkşeker, tarafından şekere yapılan kademeli zamlar devam ediyor.


Mayıstan bu yana şekere dokuz kez zam yapan Türkşeker, katma değer vergisi (KDV) hariç kilogramı 24 lira olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 liraya yükseltti.

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023’te sona ereceğini duyuran Türkşeker, yüzde 4,2 zamlı oranıyla müşterilerinden ara sipariş toplamaya başladı.

Seçimden sonra 11 zam

BloombergHT’den İrfan Donat’ın haberine göre, şeker zammı bununla sınırlı değil. Türkşeker’in açıklamasından, indirimin 31 Ağustos’ta sona erince 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 liradan satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor. Böylece, son dört ayda şekere 11 kez zam yapılmış oluyor.

Bir başka deyişle, 8 Mayıs’ta 18,5 lira bandındaki şekerin fiyatı, seçimden bir hafta sonra 5 Haziran’da yüzde 7,7 zamla 21 liraya çıkmıştı. Fiyatları eylül başında 27 liraya çıkartacak olan Türkşeker, şekere son dört ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak.
 

Chen

🍂
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
49,119
Çözümler
4
Tepki puanı
15,519
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Ağzımın tadı kaçtı Ali Rıza Bey kadar olmasak da Hayriye hanım
 

rick

Gümüş Üye
Katılım
29 Haz 2022
Mesajlar
999
Tepki puanı
200
Puanları
43
Konum
A
Cinsiyet
Erkek
az bence, şeker, ayçiçek yağı hatta un yeterince zamlanmadı...
 
Üst Alt