Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,375
Çözümler
4
Tepki puanı
12,953
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 baş sarımsak

20 gr tereyağı

2.5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Taze kekik


Hazırlanışı:

Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş bütün sarımsakları da ekleyip soteleyin.

Yıkanmış bulguru ilave edin ve 3 dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

Tereyağı, su, tuz ve karabiberi ekleyin.

Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Servis tabağına alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serpin.

Taze kekik ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt