Şah pilavi /Azerbaycan mutfagi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,463
Çözümler
4
Tepki puanı
12,990
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi)

Malzemeler:
1 kilo pirinç
1 kilo kuzu eti
250 gram tereyağı
200 gram kuru erik
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
2 adet soğan
10 tane hazır küçük yufka
1 yemek kaşığı tuz

Şah Pilavı Hazırlanışı
Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka doğrayıp hepsini birlikte pişirin. Tencerede suyu kaynatın. Bir kaşık tuzu ilave edip pirinci pişene kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra süzüp tencereyi yağlayın. Erimiş yağın içine yufkaları bir bir yağlayıp tencerenin dibine kenarlarını taşırarak yayın. Haşladığınız pirincin yarısını tencereye alıp ortasına hazırlamış olduğumuz içi ilave edin. Kalan pirinci de üzerine ekleyin. Her yerini yağlayıp üzerini yufka ile kapatın. Üzerine metal kapakla kapatıp 150 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişince tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.

Tarif Notu: Azerbaycan halkı pilava ‘Pilov’ diyor. Azerbaycan mutfağında genellikle yasemin pirinç kullanılıyor. Pilavınıza dilerseniz safran da ilave edebilirsiniz. Bu pilavın adı, görüntüsünün Ortaçağ’da Doğu hükümdarlarının taktığı taca benzemesinden geliyor.

s-54c939735efd1a41150601dc588b49b14065336d.webp
 
Üst Alt