Safranlı Balık Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet iri levrek veya kırlangıç veya iskorpit filetosu (Kafa, kuyruk ve kılçığı balık suyu için ayırın)
1 adet kuru soğan (Küp doğranmış)
2 adet kereviz sapı (İnce doğranmış)
1 adet havuç (Küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates (Küp şeklinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet olgun domates (Rendelenmiş)
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığından az safran (Çok az soğuk suyla açılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık un
5 bardak balık suyu
Tuz ve karabiber
Balık suyu için
Balığın kılçığı ve kafası (Yıkanmış)
1 adet havuç (İri doğranmış)
1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 adet kereviz sapı+yaprakları
2 ince dilim limon
6 bardak soğuk su
6 adet tane karabiber
Servis için
1 tutam maydanoz ve/veya dereotu
Safranlı Balık Çorbası Nasıl Yapılır?
Balık suyu için gerekli malzemeyi bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince altını iyice kısın ve üstündeki köpüğü arada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dakika pişirdikten sonra süzün.
Çorba tenceresine zeytinyağı ile tereyağını alın ve ısınınca soğanları ilave ederek soteleyin. Daha sonra sırasıyla havuç ve kerevizi ekleyerek sotelemeye devam edin.
Sebzeler iyice terledikten sonra un serpin ve topaklanmasına engel olmak için karıştırın. Domates rendesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Son olarak balık suyu ile patatesi ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz daha balık suyu ilave edin. Krema, safran, ve küçük küp kestiğiniz balık parçalarını ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler
1 adet iri levrek veya kırlangıç veya iskorpit filetosu (Kafa, kuyruk ve kılçığı balık suyu için ayırın)
1 adet kuru soğan (Küp doğranmış)
2 adet kereviz sapı (İnce doğranmış)
1 adet havuç (Küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates (Küp şeklinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet olgun domates (Rendelenmiş)
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığından az safran (Çok az soğuk suyla açılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık un
5 bardak balık suyu
Tuz ve karabiber
Balık suyu için
Balığın kılçığı ve kafası (Yıkanmış)
1 adet havuç (İri doğranmış)
1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 adet kereviz sapı+yaprakları
2 ince dilim limon
6 bardak soğuk su
6 adet tane karabiber
Servis için
1 tutam maydanoz ve/veya dereotu
Safranlı Balık Çorbası Nasıl Yapılır?
Balık suyu için gerekli malzemeyi bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince altını iyice kısın ve üstündeki köpüğü arada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dakika pişirdikten sonra süzün.
Çorba tenceresine zeytinyağı ile tereyağını alın ve ısınınca soğanları ilave ederek soteleyin. Daha sonra sırasıyla havuç ve kerevizi ekleyerek sotelemeye devam edin.
Sebzeler iyice terledikten sonra un serpin ve topaklanmasına engel olmak için karıştırın. Domates rendesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Son olarak balık suyu ile patatesi ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz daha balık suyu ilave edin. Krema, safran, ve küçük küp kestiğiniz balık parçalarını ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis edin.