Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
29,195
Çözümler
1
Tepki puanı
3,809
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🍝 Rechta Tarifi (Cezayir Usulü Tavuklu Erişte Yemeği)

Malzemeler:

  • 500 gram rechta (ev yapımı veya hazır ince el eriştesi)
  • 1 adet bütün tavuk (parçalanmış) veya 6-8 tavuk but
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet patates (isteğe bağlı, doğranmış)
  • 1 avuç nohut (önceden haşlanmış)
  • Taze kişniş veya maydanoz (süslemek için)

Yapılışı:
  • Geniş bir tencerede yağ ile soğanı kavurun, tavukları ekleyin ve her iki tarafını hafifçe kızartın.
  • Baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyin, haşlanmış nohut ve patatesleri de katın.
  • Tencerenin kapağını kapatın, tavuk yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir yerde erişteleri buharda 15-20 dakika yumuşatın veya az miktar tuzlu suda haşlayın.
  • Suyu süzülen erişteleri tavuklu sosla harmanlayın.
  • Servis tabağına alın, üzerini taze kişnişle süsleyin.

İpucu:
Rechta geleneksel olarak özel günlerde ve bayramlarda yapılır. Erişteleri buharda pişirmek lezzeti artırır.
 
Üst Alt