Petrol traderları, Orta Doğu'daki aksaklıkların derinleşmesine rağmen düşüş beklentisini koruyor

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
ADKq_NZSPT0yd6wLhEM-CuDuaFi95Z4erMXnit2vlCqmIyof3aX4QE0lR6jTaoMJlvIhes3iAiZ5Bjl4jtNlQR32IAwzj0jn1FLPL7qieDB8XrJyPHSe0IXiG1vdCz57ULwR-5NzImNPcQ=s0-d-e1-ft

Orta Doğu’daki çatışmaların Kızıldeniz’e yayılmasına ve arz kesintilerinin derinleşmesine rağmen petrol trader büyük ölçüde düşüş yönlü kalırken, Cuma günü Hürmüz Boğazı’ndaki tanker trafiğine uzatılmış kısıtlama olasılığıyla fiyatlar yükseldi. Hafta başında Brent petrol varil başına 80$ 'ın, WTI ise 75$ 'ın altına indi; bu düşüşte Trump’ın ABD ile İran arasında barış görüşmelerinin yeniden başladığını söylemesi etkili oldu, ancak İran yetkilileri bunu yalanladı ve Tahran’ın Umman ile Hürmüz’ün kontrolüne ilişkin bir anlaşma görüştüğü belirtildi.

Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’de Suudi tankerlerini vurması, Suudi petrol ihracatının yeniden Süveyş Kanalı’na ve Mısır’ın Akdeniz kıyısına uzanan, Doğu-Batı boru hattına göre çok daha düşük kapasiteli bir hatta yönlendirilmesine yol açarak ek ihracat kısıtları yarattı. İran parlamentosu ayrıca ABD, İsrail ve diğer “düşmanca” gemilerin Hürmüz Boğazı’na erişimini yasaklayacak bir tasarıyı görüşüyor; Uluslararası Enerji Ajansı’na göre Temmuz itibarıyla küresel petrol üretimi savaş öncesi seviyelerin günlük 9,4 milyon varil altında, bölgede yaklaşık günlük 3 milyon varil rafinaj kapasitesi de saldırılar ve uygun ihracat çıkışlarının yokluğu nedeniyle devre dışı.

Reuters’ın aktardığı Kpler verilerine göre Körfez ülkeleri Haziran’daki ateşkesten sonraki haftalarda 70 milyon varil ham petrol ihraç etti ve depolarda 80 milyon varil kaldı; ING ise akışların üçüncü çeyrekte normalleşmeye başlayacağını ve Brent’in bu çeyrekte ortalama 80 dolar/varil olacağını öngörüyor.

kaynak: oilprice

Ay başı BBC’de bir makale çıkmıştı. Savaşın seyrine dair dikkate alınabilecek bir analizdi. O makale ile örtüşen(aşağıda paylaşacağım) bir tivit de Yunus Paksoy attı az önce. Özetle İran tarafından düşük seviyede bir gerilimin özellikle uygulandığı söyleniyor. Buna dair riskler ve faydalar makalede yazılmış.

Bize zam olarak neden yansıyor o zaman
Aslında son 1 hafta-10 günde 2 defa indirim geldi. Gelen indirim toplamda 9-9,5 tl arasında. Ama eşel mobil sistemi nedeniyle indirimlerin çoğu ÖTV’ye yazıldı. Pompaya yansıyan 2-2,5 tl arasında bir şey oldu. İndirimler öncesi 83-85 aralığında olan motorin şu an 80-82 civarında(benim kendi bulunduğum bölgede, diğer yerleri bilmiyorum)

@No Pasaran selam dostum
Az bişey çöpe atılacak nakit var
Petrol mü alayım gümüş mü
Sen ne öneriyorsun
Abi ikisi de birbirine zıt ilerliyor. Bu tamamiyle savaşın seyrine bağlı olsa da benim genel fikrim brentin bir müddet sonra düşeceği yönünde. Kısa vadede haber akışlarından ötürü düşer çıkar fakat küresel piyasaların bir yerden sonra bunu kabul edeceğini, kaldırabileceğini sanmıyorum.
Pek işlem yaptığım piyasalar değil. İkisinden birini tercih edecek olsaydım gümüşü tercih ederdim. Grafiklerine bakınca hem altın hem gümüş piyasanın direnç dediği bölgelerde. Kısa vadede nasıl bir dalgalanma olur bilemiyorum. Fakat orta uzun vadede Brent’e kıyasla daha cazip buluyorum.

Gümüş genelde altının biraz gerisinden geliyor. Her zaman olmasa da çoğu zaman altın hareketini yaptıktan sonra gümüş atağa başlıyor. Bence izlemeye almak, haber akışlarını takip etmek önemli. Hafta sonu olduğu için spot piyasalar kapalı. Fakat Tether gold açık. Şu an yataya yakın seyrediyor. Vadeli tarafta Brent de pozitif ama yataya yakın. Anlık haber akışlarına göre yüksek volatilite olabilir. Tercih senin tabi; ben de uzmanı değilim sonuçta 🤷🏻‍♂️
Selamlar.

Egalite

Gümüş Üye
Abi ikisi de birbirine zıt ilerliyor. Bu tamamiyle savaşın seyrine bağlı olsa da benim genel fikrim brentin bir müddet sonra düşeceği yönünde. Kısa vadede haber akışlarından ötürü düşer çıkar fakat küresel piyasaların bir yerden sonra bunu kabul edeceğini, kaldırabileceğini sanmıyorum.
Pek işlem yaptığım piyasalar değil. İkisinden birini tercih edecek olsaydım gümüşü tercih ederdim. Grafiklerine bakınca hem altın hem gümüş piyasanın direnç dediği bölgelerde. Kısa vadede nasıl bir dalgalanma olur bilemiyorum. Fakat orta uzun vadede Brent’e kıyasla daha cazip buluyorum.

Gümüş genelde altının biraz gerisinden geliyor. Her zaman olmasa da çoğu zaman altın hareketini yaptıktan sonra gümüş atağa başlıyor. Bence izlemeye almak, haber akışlarını takip etmek önemli. Hafta sonu olduğu için spot piyasalar kapalı. Fakat Tether gold açık. Şu an yataya yakın seyrediyor. Vadeli tarafta Brent de pozitif ama yataya yakın. Anlık haber akışlarına göre yüksek volatilite olabilir. Tercih senin tabi; ben de uzmanı değilim sonuçta 🤷🏻‍♂️
Selamlar.
Almıyorum teşekkür ederim
Ne zaman böyle bir heves gelse
Senin yorumundan sonra 3 sene soğuyorum hep sjhdlslw

Üst Alt