Pelmeni - Rusya

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,566
Çözümler
4
Tepki puanı
13,018
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler

1 su bardağı ılık su
2 yumurta
Tuz
4.5 su bardağı un
İç harcı için
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
Üzeri için
200 gr tereyağı
Kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı ekşi krema

Nasıl Yapılır

Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin.
Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün.
Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin.
Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın.
Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin.
Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun.


Pelmeni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Yoğurduğunuz hamur ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır. Mantı hamurunu anımsatmalı ancak oldukça elastik bir hamur elde etmelisiniz.
Unu eklerken kademeli eklemeli ve hamurun kıvamını kontrol altına almalısınız.
Hamurlarınızı açacağınız tezgah sabit ve sert bir zemine sahip olmalı.
Hamuru kolay açmak için un serpiştirerek açabilirsiniz.
Çay bardağı ağzı ile hamurlarınızı keserseniz boyutları ideal olacaktır.
Pelmenilerinizi ekşi krema ile servis etmek istemezseniz Türk mantısı gibi sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis etmenizde oldukça lezzetli hale getirecektir.
Mantıyı Haşlayacağınız suyun kaynamış olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mantılarınız dağılacaktır.
Hamuru açarken orta kalınlıkta olmasına dikkat etmelisiniz.
Haşladığınız suya bir miktar et bulyon atarsanız lezzeti daha da arttırmanız mümkün olacaktır.
 

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
823
Tepki puanı
76
Puanları
28
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Pelmeni en çok sevdiğim yemeklerden biridir. Rusya taraflarında iken çok yerdim. Her çeşidi mevcuttur. Çikolatalı, tavuklu, vişneli, dana etli, domuz etli, patatesli hatta ballı olanları bile var. Genellikle Bira ve Şarap ile tüketilebilecek bir yemektir ama isteyen votka ile de yiyebilir. Lakin bunu yaparken @Chen in dediklerine ekstra olarak hamurunu açarken kalın açın yoksa dağılır. Ayrıca ekşi krema (Rusça: сметана) ile mayonez ve biraz da baharat karışımı sos yaparsanız yanına çok güzel eşlik eder.

Tatlı pelmeni yapacaksanız yanında içki içmeyin içecekseniz de Bud ya da Rusların en meşhur yemek birası olan балтика birasını tercih edin. Lakin bu biranın 7 numaralı birasını alın 9 numaralı birası ağır votkalı biradır çarpar :)

Onun haricinde diğer Pelmeni çeşitlerinin yanında балтика birası dışında güzel Gürcü şarapları da tercih edilebilir. (Kırmızı sek olacak, tatlı olmayacak.)
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,566
Çözümler
4
Tepki puanı
13,018
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Pelmeni en çok sevdiğim yemeklerden biridir. Rusya taraflarında iken çok yerdim. Her çeşidi mevcuttur. Çikolatalı, tavuklu, vişneli, dana etli, domuz etli, patatesli hatta ballı olanları bile var. Genellikle Bira ve Şarap ile tüketilebilecek bir yemektir ama isteyen votka ile de yiyebilir. Lakin bunu yaparken @Chen in dediklerine ekstra olarak hamurunu açarken kalın açın yoksa dağılır. Ayrıca ekşi krema (Rusça: сметана) ile mayonez ve biraz da baharat karışımı sos yaparsanız yanına çok güzel eşlik eder.

Tatlı pelmeni yapacaksanız yanında içki içmeyin içecekseniz de Bud ya da Rusların en meşhur yemek birası olan балтика birasını tercih edin. Lakin bu biranın 7 numaralı birasını alın 9 numaralı birası ağır votkalı biradır çarpar :)

Onun haricinde diğer Pelmeni çeşitlerinin yanında балтика birası dışında güzel Gürcü şarapları da tercih edilebilir. (Kırmızı sek olacak, tatlı olmayacak.)
Beni etiketleyip tarifi detaylandırdığın için teşekkür ederim

Yap da yiyelim
 

ConteS

👑
Gümüş Üye
Katılım
31 May 2023
Mesajlar
1,707
Tepki puanı
387
Puanları
83
Yaş
26
Konum
Astrall
Cinsiyet
Kadın
ravioli yi anımsatıyor sanki
 

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
823
Tepki puanı
76
Puanları
28
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Fark ettim. Ayrıca gayette güzel yemek yaptığına da yukarıdaki cümlelerin ile şahit oldum🤭
Yurt dışında tek başına yaşayınca belirli bir zaman mecburen yemek, bulaşık gibi işleri öğrenmek zorunda kalıyorsun. Kaçarın yok. :)
 

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Katılım
16 Nis 2023
Mesajlar
7,086
Tepki puanı
1,965
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Yurt dışında tek başına yaşayınca belirli bir zaman mecburen yemek, bulaşık gibi işleri öğrenmek zorunda kalıyorsun. Kaçarın yok. :)
Şimdi?

Ya ben senin yanından minicik kaldım, yani yazı stilim🤭
 

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
823
Tepki puanı
76
Puanları
28
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Sanki ordan bana bağırıyor gibi geliyorsun 🤭🤭
Bende miymiy konuşuyor gibi
Allahım🤦
Yok niye durup dururken bağırayım psikopat mıyım ben? Sadece benim ekranlar biraz büyük grafikleri takip ettiğim için, Yazılar da büyük çıksın ki okunaklı olsun diye yazıyorum. Ayrıca pek de mıymıy konuşan birisi değilsin yani 🤣 🤣 🤣
 
Üst Alt