Soru Partnerinizin Sizin Yanınızda "Eski Sevgilisini Kötülemesi"

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
Sevgiliniz her fırsatta eski sevgilisinden bahsediyor ama onu sürekli kötülüyor, ne kadar kötü, ne kadar karakter yoksunu biri olduğunu anlatıp duruyor. Sizin yanınızda eski sevgilisini bu kadar yerlere vurması sizce "Beni ne kadar çok sevdiğini kanıtlamaya çalışıyor" masumiyeti midir? Yoksa "Nefret de bir duygudur, hâlâ canı acıyor ve unutamamış" gerçeği mi?

Eski olanın, yeninin önünde sürekli dile getirilmesi kapanmamış hesapların olduğunu düşündürür. İçsel hesabın sağlıklı bir şekilde kapanıp, bağların tamamen kopması en doğru olanı iken, bunun sürekli dile getiriliyor olması zihinde hala o ilişkinin bitirilemediğini düşündürür. İlişkide ki kendine ait sorumluluğu(her iki tarafında illa ki hatası vardır) üstlen(e)mediğini düşündürür ki, suçu tek tarafa yıkmak ve mağduru oynamak gelecekte yeni sevgilinin de maruz kalabileceği bir durumdur. Tabi kişi alttan alta "eski olan böyle davrandı, sen sakın bunları yapma" manipülasyonuna uğrar ki böyle bir ilişkide sürekli diken üstünde kalma hissiyatı yaşar, kendi gibi olamaz. Böyle bir davranışa maruz kalanın değer hissedebileceğine inanmıyorum açıkçası.

Frenk

Elmas Üye
Eski sevgilisini övende yerende hala onda demektir benim sevgilim olduğunu iddia etmesin

Üst Alt