Özel okul mu devlet okulu mu daha iyi eğitim veriyor?

YediğiAyazıUnutanKurt

Kahrolsun Bazı Şeyler
Gümüş Üye
Özel okul mu devlet okulu mu daha iyi eğitim veriyor?

Özel okulların artmasıyla birlikte eğitimde fırsat eşitsizliği tartışmaları da arttı.

Gerçekten daha mı kaliteli eğitim veriyorlar, yoksa sadece imaj mı?

Deneyimi olanlar yazabilir.

Psinoza

Bronz Üye
değişir bu durum. özellikle yerli özel okullar paraya bakar. öğretmene de asgari ücreti reva görür.

ama şimdi bir üsküdar amerikan lisesi ile fatih meslek lisesini de bir tutamazsın.

Nyctophilia

Bronz Üye
Özel okulların %90 civarı çöp gibi bir şeydir.
Üniversite bazında bakarsak Psikoloji Hukuk gibi bölümler masrafsız ve çok popüler diye mantar gibi gelen geçen tüm vakıf okulları bu bölümleri açtı.İki kuruş sermayesi olan apartman kiralayıp psikoloji bölümü açtı. İnanılmaz niteliksiz bir kamyon mezun açığa çıktı. Üstüne iş ararlarken özel okul mezunu olmaları sırtlarına yük olmaya başladı.
Klasikleşmiş,kemikleşmiş okullar dışında özel okulda okunmaz.

Bir kadeh şeref

Gümüş Üye
Sonuç olarak hepsi tiktok çekiyor 'derken' sosyal medya dersi gelsin şu okulları bak iyi fikir

özel okul devlet okulu tercihi sosyal çevre normallerine göre ilerliyor bence
benim oğlan devlet okuluna gidiyor. gayet başarılı bir okul. bir kaç arkadaşımın çocukları özel okula gidiyor.
aralarında gelişimsel eğitimsel hiç bir fark göremiyorum.
okullarında özel okulun sağladığı çoğu imkanı kullanmıyorlar.
her yıl 1 daire parası ödüyorlar.
özellikle ilk okul düzeyinde çok gereksiz buluyorum.
çok iyi özel okullar mutlaka vardır ama ben genelden bahsediyorum. çoğu ticarethane mantığında.
en yakınımdan yeğenim bu sene lise son öğrencisi. hayatı boyunca kolejde okudu. okula bakış açısı; okuyoz işte ya şeklinde.
kısacası bu sistem özel eğitim sistemi değil konforlu eğitim sistemi. öyle bakarsanız konfor anlamında ciddi fark var.

Aze

Liseyi devlet anadolu lisesinde okudum aslında güzeldi de şu var ben ilk üniversitemi yeditepede okudum. Ve çoğu sınıf arkadaşım kolej mezunuydu ve ingilizcede gerçekten çok zorlandım. Ki lisede ingilizce full kopya verecek derecede iyiydim..... Hoş kolej mezunu olanların bazıları da tırttı ama konu bu değil....

Üst Alt