Ordövr tabağı, ana yemeklerden önce sunulan iştah açıcı bir başlangıç yemeğidir.
Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir.
Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan ordövr, ülkemizde 'meze tabağı' olarak da bilinir.
Ordövr Tabağında Neler Olur?
Sıcak Ordövr Tabağı
Çeşitli patates kızartmaları
Patates köfteleri
Küçük et çeşitleri
Kroketler
Paneler
Çin böreği, sigara böreği gibi küçük börek çeşitleri
Sıcak kanepeler
Küçük tostlar
Sıcak sosis, salam, sucuk, tavuk ve et soteler
Volovanlar
Küçük kebaplar
Peynirli sufle
Ravioli ve lazanya
Soğuk Ordövr Tabağı
Salatalar
Zeytinyağlılar
Karides çeşitleri
Soğuk kanepeler
Füme etler ve balıklar
Peynir çeşitleri
Midye çeşitleri
Pateler
Dolma çeşitleri
Taramalar
Havyar
Mezeler
Soğuk karides ve ıstakoz
Soğuk kokteyller
Ordövr Tabağı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ordövr tabağında görsellik çok önemlidir. Bu yüzden hem mide, hem de göz zevkine hitap eden yiyecekler bir araya getirilmelidir.
Ordövr tabağı servise yakın bir zamanda hazırlanmalı, bayatlamaması için üstü mutlaka kapatılmalıdır.
Karışık ordövr tabağı yapılacaksa her çeşitten azar azar eklenmelidir.
Menüde çorba varsa; Çorbadan önce soğuk ordövr, çorbadan sonra sıcak ordövr tabağı sunulmalıdır.
Sunumu güzelleştirmek için büyük kaşıklar kullanabilirsiniz.
Ordövr tabağına peynirli kabak rulo, bruschetta, acılı karides tempura, peynir ve somon rulo gibi farklı atıştırmalıklar ekleyebilirsiniz.
Yemek sıralanışı; Soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, ana yemekler ve antreler şeklinde olmalıdır.
Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir.
Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan ordövr, ülkemizde 'meze tabağı' olarak da bilinir.
ORDÖVR TABAĞINDA NELER OLUR
Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur.Ordövr Tabağında Neler Olur?
Sıcak Ordövr Tabağı
Çeşitli patates kızartmaları
Patates köfteleri
Küçük et çeşitleri
Kroketler
Paneler
Çin böreği, sigara böreği gibi küçük börek çeşitleri
Sıcak kanepeler
Küçük tostlar
Sıcak sosis, salam, sucuk, tavuk ve et soteler
Volovanlar
Küçük kebaplar
Peynirli sufle
Ravioli ve lazanya
Soğuk Ordövr Tabağı
Salatalar
Zeytinyağlılar
Karides çeşitleri
Soğuk kanepeler
Füme etler ve balıklar
Peynir çeşitleri
Midye çeşitleri
Pateler
Dolma çeşitleri
Taramalar
Havyar
Mezeler
Soğuk karides ve ıstakoz
Soğuk kokteyller
Ordövr Tabağı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ordövr tabağında görsellik çok önemlidir. Bu yüzden hem mide, hem de göz zevkine hitap eden yiyecekler bir araya getirilmelidir.
Ordövr tabağı servise yakın bir zamanda hazırlanmalı, bayatlamaması için üstü mutlaka kapatılmalıdır.
Karışık ordövr tabağı yapılacaksa her çeşitten azar azar eklenmelidir.
Menüde çorba varsa; Çorbadan önce soğuk ordövr, çorbadan sonra sıcak ordövr tabağı sunulmalıdır.
Sunumu güzelleştirmek için büyük kaşıklar kullanabilirsiniz.
Ordövr tabağına peynirli kabak rulo, bruschetta, acılı karides tempura, peynir ve somon rulo gibi farklı atıştırmalıklar ekleyebilirsiniz.
Yemek sıralanışı; Soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, ana yemekler ve antreler şeklinde olmalıdır.