Soru Okul müdürümüz Cahit Hoca X hesabından şöyle dize paylaşmış: Ehl-i irfânım diye kimseye ta’n eyleme sen Defter ü dîvâna sığmaz söz gelir dîvâneden Bu

Okul müdürümüz Cahit Hoca X hesabından şöyle dize paylaşmış: Ehl-i irfânım diye kimseye ta’n eyleme sen
Defter ü dîvâna sığmaz söz gelir dîvâneden

Bu dize kime ait? Yoksa anonim mi? Divan edebiyatı ile ilgili mi? Ölçüsü, kafiyesi, teması nasıl? Buna benzer şiirler var mıdır? Şiirle ilgili neler söylenebilir?

Ayrıca, idarecileri CİMER'e falan da şikayet etmiştim. Aniden çağrılınca korktum, benim ifadem alındı, hem de 2 kez, sonra arkadaşlarımdan da alındı. 4-5 arkadaşımda okulda ifadeye gittim. Ben tabii ifademde, hocalarımdan şikayetçi değilim dedim, sadece hafif uyarı alsınlar diye belirttim. Tabii ki müfettişler beni korkuttu Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti diye geri dönüşü yok, öğretmenlerin avukatı olacak dediler, o yüzden düzgün ifade veremedim.
Zaten normalde de çekingen öğrenciyim.

Bakıyorum da hiçte pek bir şey olmamış, herhangi bir şekilde, idarecilerde pek değişiklik olmamış. CİMER'e şikayet etmenin esprisi yok mu? CİMER, öğrencileri korkutarak, boşu boşuna derslerden alarak, bir de Ekim'de şikayet etmeme rağmen Aralık'ta gelip, beni korkutup, sonra hiçbir şeyin düzelmemesi kul hakkı değil mi? Devlet, işini düzgün yapmıyorken, hocalar nasıl yapacak? Hocalarda bundan güç alıp işlerini düzgün yapmıyorlar gibi geliyor bana. Bizim okul, babaların çiftliğine döndü.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Evet buna benzer çok şiir var dili ağdalı değil, klasik tasavvuf halk edebiyatına benziyor. Bir beyitten ziyade özlü bir söz de olabilir
Tahliline gelirsek ; ben bilgiliyim diyerek insanları küçümseme, hor gördüğün kişiler senin bilmediğini bilebilir diyor

Şöyle bir anonim sözle benzeşir
Harabat elini hor görme zahid defneye malik viraneler vardır

Her beyit illa bir divana aittir diyemeyiz Emir bunun için divanlarını okumak araştırmak gerekir. Gerçek yazılı kaynaklarda bulmadıkça sosyal medyada duyumsadiği şiirin altına Yunus Emre Mevlana Fuzuli vs atfedenler de oluyor elbette :d

Bu sözün anlamını özümseyerek dünya görüşün haline getirebilirsin, mademki etkiledi vardır bir hikmeti

Okul konusunda da ailenden yardım almalısın. Bazı prosedürlerin beklediğimiz şekilde seyretmemesiyle ileri yaşlarda daha çok karşılacaksın başarılar dilerim

Üst Alt