Tema Editörü

Oğuz Atay sözleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Calut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Şu anda, sana güzel bir söz söyleyebilmek için, on bin kitap okumuş olmayı isterdim" dedi: "Gene de az gelişmiş bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek: seni tanıdığıma çok sevindim kendi çapımda."

Tutunamayanlar

Ben bu adama çok gülüyorum. Bence yaşasa ve şimdi okusa yazdıklarını, o da çok gülerdi.: ))))
Bu dalga geçmek değil. Eskiden hiç sevmezdim yazdıklarını, özellikle Selim karakterine uzun süre sinir oldum. Ama son zamanlarda samimiyetinin dozu beni güldürmeden edemiyor.

Hele şükür Tutunamayanlar okumuş biri.

Var bir cümlesi noktalama isaretsiz yüzlerce satır olan. İşte o.

Tutunamayanlar okumayan kaldı mı ki derken, okuyan çıktı sorusu...: )))

Peki o bitmeyen sonsuz cümleyi iki kez okuyan kaç kişiyiz? .dd

Sevgili Bilge, bana bir mektup yazmış olsaydın, ben de sana cevap vermiş olsaydım. Ya da son buluşmamızda büyük bir fırtına kopmuş olsaydı aramızda ve birçok söz yarım kalsaydı, birçok mesele çözüme bağlanamadan büyük bir öfke ve şiddet içinde ayrılmış olsaydık da yazmak, anlatmak, birbirini seven iki insan olarak konuşmak kaçınılmaz olsaydı. Sana, durup dururken yazmak zorunda kalmasaydım. Bütün meselelerden kaçtığım gibi uzaklaşmasaydım senden de.

Tehlikeli Oyunlar

Bir silgi gibi tükendim ben.
Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa.
Ben, kurşun kalem silgisiydim.
Azaldığımla kaldım.

Oğuz Atay - Tutunamayanlar

Konu Sahibi
Derler ki, denizi her tarafları kuşatmış olan ve tepelerinde ve düzlüklerinde sayısız çirkin yapının kaynaştığı ve tarihin her gün istimlâke uğradığı büyük bir şehirde, gökyüzüne yükselen bir konağın belediye parkından kaç misli büyük bahçesinde demirden bir at heykeli varmış ve bu atın anlamı denildiğine göre şu demekmiş: Konağın ve daha nice varlığın sahibi, köşkünün önünden geçen halka demek istermiş ki: Ey halk! Siz böyle at gibi uysal kaldıkça, dünya davalarına at gibi baktıkça benim varlığım da gökyüzüne doğru yükselir de yükselir.

Geri