Tema Editörü

Oğuz Atay sözleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Calut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Calut

Bronz Üye
1/3
Konu Sahibi
"Moralim bozuldu, diyordu cahil herif; öyle plastik terlik giyen birinin morali olurmuş gibi." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

Konu Sahibi
"Bu alçak terzi, bir keresinde, ‘Biraz içki almıştım,’ gibi aşağılık ve dilimize yabancı gelen bir söz etmişti." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

Konu Sahibi
" “Ben güzel değilim ki, neden beğeniyorsun beni?” diye sorduğu halde, onu güzel bulduğumu söylemek zorunda kaldım efendim. İnsanlara karşı hiç yüzüm tutmaz. Bir de şu vardı: Bir an önce sonuca varmak istiyordum. “Benim güzellik anlayışım değişiktir,” dedim. Onu, başka hiçbir biçimde güzel bulmak da mümkün değildi." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

Konu Sahibi
"Gerçekten güzel kadınlar vardı ve ben yaşlı sevgilimden utanmaya başlamıştım. Hele bir tanesi, benden yana dönerek -elbette bana bakmıyordu- birden öyle bir kahkaha attı ki, sevgilim olacak o biçimsiz yaratığı hemen bırakmaya karar verdim." Korkuyu Beklerken, Bölüm 4.

"Bir anlam aramamalı. Anlam kadar insanın hayatını zehir eden bir kavram yoktur. İnsan akıllı bir görünüşle, en saçma sözleri bırakabilir çevresindeki insanların yarattığı boşluğa. Çok fazla da üzülmüyordu."

Konu Sahibi
''Devam ettim içmeye, kendimi mahvetmeye. Dumanlı gözlerle, eriyip gidişimi seyrettim. Bütün düzenleri yıkacaktım, onlara gösterecektim... serserinin biri olacaktım.'' Korkuyu beklerken.

Onlarca kez, sanırım yüze yaklaşıyorumdur, okuduğum cümlesidir, Oğuz Atay'ın.

"Kendimle konuşurken bile onun hoşuna gitmeğe çalışıyordum."

Tehlikeli Oyunlar

Geri