Yağda
4 - 6 Kişilik
30 dk
(Hazırlanma Süresi)
30 dk
(Pişirme Süresi)

Malzemeler
300 gr tavuk eti
1 su bardağı nohut
4 diş sarımsak
2 yumurta
5 dal maydanoz
6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Nasıl Yapılır?
Nohudu akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Süzüp kabuklarını ayıklayın.
Maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.
Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.
Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin.
Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sıcak servis yapın.
4 - 6 Kişilik
30 dk
(Hazırlanma Süresi)
30 dk
(Pişirme Süresi)

Malzemeler
300 gr tavuk eti
1 su bardağı nohut
4 diş sarımsak
2 yumurta
5 dal maydanoz
6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Nasıl Yapılır?
Nohudu akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Süzüp kabuklarını ayıklayın.
Maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.
Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.
Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin.
Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sıcak servis yapın.