Soru 👩‍❤️‍👨 Mutlu Bir EVLİLİĞİN sırrı Nedir?

Cherry

Elmas Üye
Mutlu bir evlilik nedir acaba diye düsünüyorum bazen.
Normal hayatta da mutluluk bir an ise, süresiz mutlu evlilikler olmamasi gerek.
Ne olabilir daha cok , Huzur mesela.

Insan üzgün olabilir ama ayni andada huzurlu olabilir. Hic bir iliski pürüzsüz degilse . evliliklerde illaki degildir.
Hayat basli basina mücadele ise evliliklerde öyledir.

Hic bir kari veya koca ben non stop mutluyum diyemez.

Onun icin süresiz mutlu evlilik yoktur kanimca, huzurlu ve güvenli , aidiyet hissedilen bir ailevi iliskisi olur.
Bence su iki üc FAKTÖR anlik mutluluktan cok daha önemli. HUZUR , GÜVENve AIDIYET hissi ..

forumtutkunu

Platin Üye
Mutlu bir evlilik nedir acaba diye düsünüyorum bazen.
Normal hayatta da mutluluk bir an ise, süresiz mutlu evlilikler olmamasi gerek.
Ne olabilir daha cok , Huzur mesela.

Insan üzgün olabilir ama ayni andada huzurlu olabilir. Hic bir iliski pürüzsüz degilse . evliliklerde illaki degildir.
Hayat basli basina mücadele ise evliliklerde öyledir.

Hic bir kari veya koca ben non stop mutluyum diyemez.

Onun icin süresiz mutlu evlilik yoktur kanimca, huzurlu ve güvenli , aidiyet hissedilen bir ailevi iliskisi olur.
Bence su iki üc FAKTÖR anlik mutluluktan cok daha önemli. HUZUR , GÜVENve AIDIYET hissi ..
Sizin gibi yazan kalmadı hocam. Herkesin gözü yükseklerde 😛

YediğiAyazıUnutanKurt

Kahrolsun Bazı Şeyler
Bronz Üye
Ne yani her yaş aldığında başka birisi mi olmalıydı hayatında?(evlenmiş olsa)
Ya beyazsındır ya siyah,gri olursan işler karışır Beyazıt bey ohoo...
Neyse ki hâlâ bekar.

Çocuk aklımızla şimdiki aklımız aynı değil. Burda onu vurgulamak istemiş. Yanındaki ile birlikte değişmemişsen ilerlemiyor

forumtutkunu

Platin Üye
Evlilik birliğinde eşler birbirlerine destek olarak her türlü mutlu olabilecekken herkes zengin, romantik mükemmel insanı aramaya başladı 😛 çevremde herkes çatır çatır boşanıyor 😁

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
insanları en çok hayal kırıklığına uğratan şeylerin başlarında karşılanması zor olan beklentilerin hayalleri

Şems ile mevlana öğretisinde şiir de geçer, “ az ile yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin “ diye

İnsanlar evlendikten sonra bir rehavet çöküyor zamanla bu da haliyle normal gözükebilir fakat ilişkinin laçkalaşması, seviyenin düşmesi, inat, birlik olmak yerine birey olmaya devam etmeye çabalamak ve en önemlisi “ geçim sıkıntısı “ ‘nın yarattığı sorunsallar.

Bu konuya yaz yaz bitmez.

En büyük problem geçim sıkıntısı, çünkü hayatta kalma iç güdüsü en önemli güdü fakat bundan sonrasında duyusal tatmin geliyor.

Yani, her şeyi olan evlilerde mutlu değiller çünkü kendisini tanımamakla birlikte ne istediğini de bilmiyor. Önce kendini bileceksin, sonra isteyeceksin. Ne istediğini bilmeyene, kimse yardımcı olamaz ve her şeyi istediğini sanır.

Burada da kişinin kendisini geliştirmesi, anlaması kavraması gerekiyor.

Kültür farklılıkları, alışkanlıkların değişmesi, idare etme yeteneği çok konuşulacak husus var.

Kadınlar ülkemizde erkekler tarafımdan çok rağbet görmesinden mütevellit kendilerini olduğundan çok yüksek seviyede görebiliyorlar.

Kültür olarak geçmişten günümüze aktarılmış saçma sapan batıl inançlar ve aktarılmış kültürsüzlük medeniyetiyle birlikte çok yük binebiliyor ailelere

Bir şeye sahip olmak ile layık olmak arasında dağlar kadar fark var. Tıpkı, önemli ve değerlinin aynı zannedilebildiği günümüzde, anlam karmaşası ve kargaşası yaşayan kişiliklerin farkındalık bilinçlerini geliştirmeye çalışmaması ve çabalamaması da ayrı bir handikap.

ez cümle; erkek kadından sadakat ister, kadın erkekten korunma ve sağlayıcılık, maddiyat önemli “geçim” için, anlayış, istikrar, sabır ve rutine bağlanmazsa çok güzel bir yuva yaratabilirsiniz.

not: bekar 🤭

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Evlilik bu kadar kötü mü ya
OHAA abartıyor olaiblir misiniz :D

Herkesler evlilik insanı değil buna katılıyorum fakat evlilik güzel ya

forumtutkunu

Platin Üye
Ben evlilik birlikteliğinde bireysel alanları tam yaşayamadıkları için mutlu olamadıklarını düşünüyordum. Hem bireyselliklerini yaşayıp hep biz olmayı çözmeleri gerekmiyor mu. Senin benim param mı var ya. 😛 hukuk birbirlerine destek olmalarını söylemiyor mu 😄 ne kadar sağlayıcı olacak erkek yetmediği yerde destek olmayacak mı çalışan kadın 😛

Son düzenleme:

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Ben evlilik birlikteliğinde bireysel alanları tam yaşayamadıkları için mutlu olamadıklarını düşünüyordum. Hem bireyselliklerini yaşayıp hep biz olmayı çözmeleri gerekmiyor mu. Senin benim param mı var ya. 😛 hukuk birbirlerine destek olmalarını söylemiyor mu 😄
bireysel geçirmek istediğin alana saygı duyulacak zaten
duyulmalı yani geri kalan tercih her evlilikte farklı ama hayatını sürekli kısıtlayan zamanının tamamını isteyen bir hal hastalıklı oluyor

eşim arkadaşlarıyla maça kampa kahve içmeye ne biliym yani gider ve bunun lafı tribi olayı olmaz

not olarak ekliym kesinlikle hayatında kendinle alakalı değişimlerde olcak

Üst Alt